2013-05-30 23:43:09
Φωτογραφία για ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΔ
Καλησπέρα σας Ένα σημαντικό θέμα στις Ενοπλες Δυνάμεις έχει να κάνει με την προαγωγη - μετάταξη στο σώμα των Αξιωματικών, εκείνων των στελεχών που προέρχονται από τη ΣΜΥ, οι οποιοι έχουν αποκτήσει πτυχίο ΑΕΙ.

εκείνα τα στελέχη λοιπόν:

α.) δεν προάγονται, εξαιτίας αυστηρών κριτηρίων (όπως πχ σου βάζει κριτήριο να έχεις τελειώσει τα βασικά σχολεία με άριστα.

Μα πώς όμως να τελειώσεις με άριστα, όταν τελειώνεις το κάθε βασικό σχολείο με την σειρά την οποία ξεκινάς το σχολείο. Ο πρώτος βγαίνει πάντα πρώτος. και σε ένα σχολειο με 15 και 20 άτομα, το λιγότερο, δεν μπορείς να βγείς πρώτος. Με αυτήν τη λογική λοιπόν, εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν καλή σειρά όταν βγαίνουν από την ΣΜΥ, δεν τους δίνεις κίνητρα να σπουδάσουν, να μορφωθούν, να αποκτήσουν γνώσεις. Ταυτόχρονα όμως, όσοι αποφοιτούν από ΣΣΕ, ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί μόνο όσοι έχουν βαθμό άριστα? ή ονομάζονται ΟΛΟΙ? Όσοι αποφοιτούν από ΣΣΑΣ, έχουν όλοι βαθμό άριστα από το Πανεπισήμιο που αποφοιτησαν? Όλοι οι στρατιωτικοί γιατροί, οικονομολογοι, φαρμακοποιοι, κτηνιατροι, είναι όλοι άριστοι και ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί? Προφανώς και όχι. Ονομάζονται ΟΛΟΙ Ανθυπολοχαγοί).


β.) Όλοι οι υπόλοιποι δημοσιοι υπάλληλοι, γιατί προάγονται χωρίς καμία απολύτως διάκριση, χωρις κριτήρια? Γιατί υπαρχει αυτος ο διαχωρισμός?

γ.) Γιατί η υπηρεσία δεν εκμεταλλεύεται εκείνα τα στελέχη τα οποία είναι ήδη έτοιμα από γνώσεις, αλλά παίρνει επιπλέον άτομα μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να περιμένει η υπηρεσία 5 και 6 χρόνια να τελειώσει τη σχολή για να προσφέρει τις γνώσεις του?

δ.) τα υπόψη στελέχη, τα οποία συνδυάζουν γνωσεις, εμπειρία: δεν παίρνουν το επίδομα πτυχίου, δεν παίρνουν μετάταξη στο αντικείμενο που σπούδασαν, δεν ονομάζονται Ανθυπολοχαγοι.

Γιατί γίνεται αυτή η διάκριση?

Γιατί η υπηρεσια δεν εκμεταλλεύεται τα στελέχη που απέκτησαν επιπλέον γνώσεις, με δικά τους αποκλειστικά έξοδα, χωρις καμια βοηθεια σπό την υπηρεσια? Δεδομένου τα οικονομικα προβλήματα και τον περιορισμό των παιδιών που εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές, η υπηρεσία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί με τον καλυτερο τροπο για όφελός της.

Επιπλέον, όσα στελέχη αποκτούν πτυχίο ΑΕΙ, το δηλώνουν στην υπηρεσια. Η υπηρεσια, γνωριζει ποιοι εχουν πτυχιο και τί πτυχιο - γνωσεις έχουν αποκτήσει. Γιατί η υπηρεσία αργεί να προκυρήξει θέσεις για μετάταξη? Γιατί βγάζει θέσεις μόνο για Πεζικό, Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό?

Γιατί δεν προξυρήσσει θέσεις για συναφή με το αντικέιμενο σπουδών θέσεις, όπως πχ Διοίκηση Επιχειρήσεων για μετάταξη στο Οικονομικό σώμα?

Συμπερασματικά, είναι άδικο σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα οι διακρίσεις που γινονται στα στελεχη των ΕΔ, καθώς δεν παίρνουν το επίδομα πανεπιστημιακης εκπαίδευσης, δεν μετατάσονται σε συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους θέση στην οποία θα προσφέρουν περισσότερα και πιο αποδοτικά, δεν προάγονται στο σωμα των αξιωματικών, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο δημοσιο τομεα που κερδιζουν άμεσα τα προνόμια που σου δίνει η απόκτηση ενός πτυχίο ΑΕΙ.

Που ανήκουν τελικά τα στελέχη των ΕΔ? σε ποιον υπαλληλικό κώδικα?

Παρακαλώ όπως ενδιαφερθείτε για το υπόψη θέμα, όπως με ευαισθησία έχετε αντιμετωπίσει έως τώρα τα θέματα των ΕΔ και είστε δίπλα μας σε όλα μας τα ζητήματα.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Αναγνώστρια
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ