2013-05-31 18:34:02
Φωτογραφία για Αχαΐα: Για 27 χρόνια θα εκμεταλλεύεται το Εργοστάσιο Απορριμμάτων ο ανάδοχος που θα επιλεγεί
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αχαΐας μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, και οι έξι υποψήφιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Η κοινοπραξία ή η εταιρεία που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης 150.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως στην Αχαΐα για διάστημα έως 27 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι οι 6 υποψήφιοι είναι οι κοινοπραξίες Αrchrodon Group NV – Intrakat - Envitec, ΕΡΕΤΒΟ – ΔΟΜΟΣΠΟΡT - ΕΓΝΩΝ, J&P ΑΒΑΞ - Μεσόγειος, ΜΕΤΚΑ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ και η εταιρεία Τοξότης.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα διαγωνισμοί για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ:


- Στην Πελοπόννησο ο διαγωνισμός βρίσκεται πλέον στην τελική φάση (αν και με αρκετή καθυστέρηση) και εντός του Ιουλίου αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους υποψηφίους.

- Στην Αττική, έχει ολοκληρωθεί η προεπιλογή για την εγκατάσταση στο Γραμματικό και αναμένεται εντός Ιουνίου να ολοκληρωθεί και για τα υπόλοιπα τρία έργα σε Κερατέα, Φυλή και Ανω Λιόσια.

- Στην Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία και τις Σέρρες οι υποψήφιοι θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές έως τον Ιούλιο.

- Στη Δυτική Μακεδονία έχουν υποβληθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες έχουν «περάσει» από τεχνική αξιολόγηση.

- Στην Ηπειρο επτά κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διαγωνισμό και εντός του Ιουνίου θα γίνει η διαδικασία της προεπιλογής.

- Τέλος, στην Κέρκυρα αναμένεται η έναρξη του διαγωνισμού μέσα στον επόμενο μήνα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ