2013-06-03 11:13:40
Φωτογραφία για ΕΓΚΛΗΜΑ Φρίκη στο Αλιβέρι. Νεκροί ο γυναικολόγος και η σύζυγός του
Αγρια δολοφονία ζευγαριού στο Αλιβέρι. Ο 56χρονος γυναικολόγος και η 54χρονη σύζυγός του εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην Ακτή Νηρέως χωρίς να έχει παραβιαστεί η είσοδος και χωρίς εμφανή σημάδια αναστάτωσης στους εσωτερικούς χώρους του Η Αστυνομία έχει προσαγάγει ως βασικό ύποπτο έναν 23χρονο Πακιστανό υπήκοο που εργαζόταν περιστασιακά στον κήπο του ζευγαριού. Ο κηπουρός φαίνεται να έχει ομολογήσει την πράξη του, προβάλλοντας ως κίνητρο τη ληστεία, ωστόσο οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την αγριότητα της διπλής δολοφονίας. Εξι ακόμη ομοεθνείς του έχουν προσαχθεί και κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Το βράδυ του Σαββάτου ένα τηλεφώνημα αναστάτωσε το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου. Η κόρη του ζευγαριού, η οποία ζει στην Αθήνα, προσπαθούσε να επικοινωνήσει όλη τη μέρα με τους γονείς της, αλλά εκείνοι δεν απαντούσαν σε κανένα από τα τηλέφωνά τους. Η γυναίκα περίμενε να βραδιάσει κι όταν διαπίστωσε ότι οι συνεχείς της κλήσεις παρέμεναν αναπάντητες επικοινώνησε με την Αστυνομία.


Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο γύρω στις 10.30 το βράδυ, διαπίστωσαν ότι η κεντρική είσοδος, αλλά και η πόρτα του κήπου της κατοικίας ήταν ασφαλισμένες και κλειδωμένες. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να σκαρφαλώσουν από την πετρόχτιστη μάντρα για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο σπίτι. Υστερα από έρευνα, βρέθηκε αρχικά νεκρή στην πίσω αυλή η 54χρονη με τραύματα στο κεφάλι.

Στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός μέσα στο υπνοδωμάτιο και ο 56χρονος σύζυγός της, σε ύπτια θέση και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έφερε εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό.

Οι έρευνες

Κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, μετέβη στο σημείο και εξερεύνησε τον χώρο, ενώ επίσης κλήθηκε και μετέβη ιατροδικαστής.

Από τα πρώτα συμπεράσματα διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα βρήκε φρικτό θάνατο όταν ο δράστης τη χτύπησε με τσιμεντόλιθο στο κεφάλι, ενώ ο σύζυγος από ξύλο που του τρύπησε την καρωτίδα... Τα ακριβή αίτια και ο χρόνος θανάτου θα διαπιστώσει επίσημα η νεκροψία-νεκροτομή που έχει ήδη παραγγελθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Χρονικά, ο θάνατός τους τοποθετείται γύρω στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά τη μακάβρια ανακάλυψη, ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της διπλής ανθρωποκτονίας. Σύντομα, οι αστυνομικοί έφτασαν στον 23χρονο κηπουρό, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε σπίτι ομοεθνών του στη Λάμψακο. Τόσο ο ίδιος όσο και οι έξι ομοεθνείς του οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Αγριότητα

Πώς έγινε το διπλό φονικό

Η αγριότητα του διπλού εγκλήματος στο Αλιβέρι σοκάρει. Ο δράστης μπήκε μέσα στον κήπο χωρίς να παραβιάσει την πόρτα, πιθανότατα να του άνοιξε η σύζυγος που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην πισίνα του σπιτιού. Πρώτα σκότωσε εκείνη, συνθλίβοντας το κεφάλι της με έναν τσιμεντόλιθο που βρήκε εκεί και μετά κατευθύνθηκε προς το εσωτερικό του σπιτιού. Ηξερε τα «κατατόπια» και δεν χρειάστηκε να αναστατώσει το σπίτι. Τον άκουσε όμως ο σύζυγος και γι' αυτό προσπάθησε να τον πνίξει με τα χέρια του. Οταν δεν το κατάφερε, πήρε ένα κοντάρι και του το κάρφωσε στην καρωτίδα... Φεύγοντας κλείδωσε πίσω του το σπίτι με τα δύο πτώματα, ενώ διέφυγε παίρνοντας μαζί του και τα κλειδιά.

Θα έφευγε

Αυτά προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ο 23χρονος Πακιστανός φέρεται να έχει ομολογήσει το διπλό έγκλημά του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκαν πιστωτικές κάρτες από το άτυχο ζευγάρι και χρήματα που είχε αποσπάσει από το σπίτι.

Πηγές ανέφεραν στο «Εθνος» ότι ο Πακιστανός συμμετείχε σε πρόγραμμα επαναπατρισμού και σε λίγες μέρες θα έφευγε μέσω Αθήνας για το Πακιστάν. Δεν αποκλείεται, πριν φύγει, να θέλησε να πάρει ό,τι μπορούσε από το ζευγάρι στο οποίο δούλευε συχνά-πυκνά και το οποίο ήξερε ότι είχε κάποια οικονομική άνεση. Οταν όμως τον ανακάλυψαν, τον κατέλαβε αμόκ Ρεπορτάζ: ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Πηγή: Έθνος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσείς το ξέρατε;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εσείς το ξέρατε;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ