2013-06-03 15:50:30
Φωτογραφία για Διευκρινήσεις του ΕΚΑΒ σχετικά με: Η πυροσβεστική σε ρόλο ασθενοφόρου
Κατόπιν της δημοσίευσης (Η πυροσβεστική σε ρόλο ασθενοφόρου), σχετικά με το ατύχημα που συνέβη στο κέντρο της Νάουσας και της τελικής διακομιδής του τραυματία από την Πυροσβεστική στο νοσοκομείο της Νάουσας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής - την Κυριακή 2/6/2013 στις 00:00 το Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση από πολίτη, ο οποίος ανέφερε για περιστατικό ατυχήματος με μηχανή μπροστά σε πιτσαρία. Η τηλεφωνήτρια βάρδιας ενημέρωσε πως δίνει εντολή σε ασθενοφόρο στη βάση του Ε.Κ.Α.Β. στη Βέροια.

- στις 00:01 έγινε η διαβίβαση του περιστατικού στο ασθενοφόρο, το οποίο και ξεκίνησε από τη Βέροια.

Παράλληλα, η τηλεφωνήτρια του Ε.Κ.Α.Β με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του τραυματία, επικοινώνησε και με το 100 ζητώντας τη συνδρομή τους.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια άμεσης βοήθειας, απευθύνθηκε και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου και τελικά είχε την άμεση ανταπόκριση τους.


Δεδομένης της ανταπόκρισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας (η οποία έχει εκπαιδευτεί από το ΕΚΑΒ σε θέματα διάσωσης) και της ενημέρωσης προς το Ε.Κ.Α.Β. πως ο τραυματίας διεκομίσθει με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Νάουσας με όχημα της Υπηρεσίας τους (Π.Υ. Νάουσας), στις 00:05 (2/6/2013) ακυρώθηκε η κλήση προς το ασθενοφόρο το οποίο ήδη κατευθυνόταν προς το σημείο του ατυχήματος.

θα θέλαμε να γνωρίζετε πως το Ε.Κ.Α.Β. παραμένει πάντα σε ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των περιπτώσεων άμεσης βοήθειας καταβάλλοντας την μέγιστη δυνατή προσπάθεια με τη διάθεση των κατάλληλων προς τούτο μέσα- ακόμη και με τη συνεργασία των σωμάτων ασφάλειας και προστασίας του πολίτη.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ