2012-04-04 23:52:25
Φωτογραφία για Η διακοπή των μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών χρειάζεται άμεση αναστολή, υποστηρίζει αναγνώστρια
Μετά από αυτό τον ορυμαγδό των μέτρων και την καταστροφική πορεία που πήραν τα οικονομικά της χώρας, ένα πρώτο βήμα που πρέπει να... γίνει είναι η επαναφορά των μετεγγραφών των πολυτέκνων. Αυτό το μέτρο δεν απαιτεί χρήματα από το κράτος. Είναι όμως πολύ ουσιώδες για τις οικογένειες και μάλιστα τις πολυτεκνικές.

Το μέτρο λειτουργούσε για δεκαετίες χωρίς να δημιουργεί προβλήματα ή αδικίες. Ήταν ένα αυτονόητο μέτρο, μέχρις ότου ήρθε στο υπουργείο η ανεκδιήγητος υπουργός Α. Διαμαντοπούλου. Την επομένη έβαλε στόχο να κάνει ‘μεταρρυθμίσεις’.

Η πρώτη ‘μεταρρύθμιση’ που έκανε ήταν να διακόψει τις μετεγγραφές των πολυτέκνων. Η διατήρηση της απόφασης αυτής αποτελεί όνειδος για την χώρα και συνιστά από μόνη της μια αντιδημογραφική και αντιπολυτεκνική πολιτική σε μια χώρα γηροκομείο. Σε μια χώρα η οποία είναι η 3η χειρότερη σε υπογεννητικότητα παγκοσμίως. Τόσο βαθυστόχαστη υπήρξε η προαναφερθείσα πρώην υπουργός η οποία με ιδεολογικές προκαταλήψεις ακύρωσε τις μετεγγραφές των πολυτέκνων φοιτητών. Η αναστολή αυτή είναι ένα προϊόν ανευθυνότητας και εμπάθειας, ιδίως τώρα που διέκοψε και τα γλίσχρα επιδόματα στην πλειοψηφία των πολυτεκνικών οικογενειών.


Το μέτρο εκτός από άδικο είναι και αντισυνταγματικό μέτρο, αφού το σύνταγμα ομολογεί ρητά ότι πρέπει να προστατεύεται η οικογένεια και μάλιστα η πολυτεκνική οικογένεια. Εκτός των άλλων η γήρανση του ελληνικού πληθυσμού απειλεί την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μακροπρόθεσμα. Αυτό το υποστηρίζουν ακόμη και οι δανειστές μας.

Οι μετεγγραφές χρειάζονται γρήγορη αποκατάσταση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ διότι οι άνθρωποι και οι οικογένειες που επηρεάζονται από αυτό το μέτρο βρίσκονται σε απόγνωση. Η τυχόν αδιαφορία θα είναι εγκληματική. Τα κοινωνικά δράματα που έχει δημιουργήσει αυτή η επιπόλαιη και άδικη διακοπή των μετεγγραφών είναι και πολλά και οδυνηρά.

Καιρός είναι λοιπόν να διορθωθεί αυτό το μεγάλο, ανέξοδο και οδυνηρό λάθος.

Αναγνώστρια Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ