2013-06-07 12:00:16
Φωτογραφία για ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΓΚΕΣ!
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται για όγδοη συνεχή σεζόν στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ, με την πρώτη πράξη να παίζεται απόψε στο ΣΕΦ. Οι "αιώνιοι" ρίχνονται (20:00, ΕΤ1) στη «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να θέλουν την πρώτη νίκη στο "σπίτι" τους που θα βάλει γερές βάσεις για το... repeat και στην Α1 μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Ήδη φέτος έχουμε δει τρεις κόντρες ανάμεσα στους «αιώνιους». Δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός προηγείται 2-1 στις νίκες, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το Κύπελλο στο Ελληνικό και όλα όσα έγινα εκεί... Στην Α1, οι ερυθρόλευκοι χαμογέλασαν δύο φορές νικώντας τους «πράσινους» τόσο στο ΟΑΚΑ (2η αγ. 60-64), όσο και στο ΣΕΦ (15η αγ. 72-67).

Η ευχάριστη είδηση που περίμενε ο Ολυμπιακός ενόψει του πρώτου τελικού με τον Παναθηναϊκό, ήρθε, αφού ο Έισι Λο έλαβε μέρος στην προπόνηση της Πέμπτης (6/6) μετά τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον υπολογίζει κανονικά στην 12άδα των πρωταθλητών Ευρώπης
. Το πρώτο… χαμόγελο του Έλληνα τεχνικού των ερυθρόλευκων ήρθε λίγες μέρες νωρίτερα, όταν ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων στο μετατάρσιο έχασε δύο παιχνίδια με τον ΑΓΟΡ, μπήκε στο πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα.

Έτσι, εκτός από τις δεδομένες απουσίες των Μάντζαρη και Μαυροειδή ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο αγωνιστικό πρόβλημα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να είναι σε θέση να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή 12άδα.

Έτοιμοι και ταγμένοι οι πρωταθλητές Ευρώπης για το 1-0, κοιτάνε αποκλειστικά και μόνο τον πρώτο τελικό που είναι άκρως σημαντικός προκειμένου να διατηρήσουν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και να κάνουν ένα βήμα τη φορά. Άλλωστε, μπορεί να ακούγεται ως… προκατάληψη, αλλά ο νικητής του πρώτου τελικού της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι εκείνος που συνήθως πανηγυρίζει στο τέλος την κούπα.

Ο Ολυμπιακός θέλει την καλή του άμυνα και να βγάλει ενέργεια στο παιχνίδι, να τρέξει στο εύκολο καλάθι και να επιβάλλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Να βγάλει δηλαδή εκείνα τα στοιχεία που έβγαλε και στο Final 4 του Λονδίνου, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και το παιχνίδι θα είναι στα… χέρια του!

Στην προσπάθειά του αυτή θα έχει στο πλευρό του και τον... έκτο παίκτη του! Τον ερυθρόλευκο κόσμο που θα γεμίσει το ΣΕΦ και θα φροντίσει με τον δικό του τρόπο να... "κόψει" τα όποια όνειρα των "πράσινων" για break. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι έτοιμοι να πάρουν… κεφάλι στην σειρά κάνοντας το 1-0 και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να το πετύχουν και να φέρουν και αυτή την κούπα στο Λιμάνι!

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Καρακατσούνης και Παναγιώτου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ