2013-06-07 22:45:58
Φωτογραφία για Λίστα Λαγκάρντ -  Στο Ισραήλ για τον Μιωνή πάει η Προανακριτική
Καταθέτει ο Ηλίας Πλασκοβίτης

Στο Τελ Αβίβ αναμένεται να μεταβεί την επόμενη Παρασκευή διακομματική αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θέμα έθεσαν στην Επιτροπή οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ικανοποιητικές οι γραπτές απαντήσεις που έστειλε και θα πρέπει να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο επιχειρηματίας απαντώντας γραπτώς στα ερωτήματα που του είχαν θέσει μέλη της Προανακριτικής, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ούτε συναντήθηκε ποτέ μαζί τους.

Στην ερώτηση γιατί πιστεύει ότι ενεπλάκη το όνομα του απαντά: «Είναι κυρίως συνδυασμός απίστευτης ασχετοσύνης και προχειροδουλειάς. Τα στοιχεία ερμηνεύτηκαν λάθος γι’ αυτό και η εμπλοκή μου. Όλα όσα έχουν γραφτεί για μένα, για τη Μαρία Παντελή, για τον Σταύρο Παπασταύρου, για συνεργάτες μου, για την εταιρεία, είναι άρες μάρες κουκουνάρες».


Ειδικά για τον κ. Παπασταύρου, ο κ. Μιωνής αναφέρει, επίσης, ότι ήταν φίλοι και συμφοιτητές και τον έβαλε συνδικαιούχο σε διάφορους λογαριασμούς του, τότε που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας σε περίπτωση που του συμβεί κάτι.

Όσον αφορά την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης ανέφερε ότι ο ισραηλινός επιχειρηματίας είναι το κλειδί της υπόθεσης κατηγορώντας τον ότι δεν έρχεται στην επιτροπή γιατί συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος, αναφερόμενος στο κόμμα του.

“Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας θα πάει στη δικαιοσύνη”, δήλωσε ο Η. Κασιδιάρης από το βήμα της Βουλής.

Στο μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείο Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη.

Τη Δευτέρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου και για το «αξιόποινο αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία», όσον αφορά στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», θα παραλάβει όλο το υλικό της δικογραφίας από την Προανακριτική. Ο πρώην υπουργός λίγο πριν τη ψηφοφορία έκανε λόγο για επιχείρηση εξόντωσής του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να τον διασύρει ώστε να ξεχάσει η κοινωνία τα μέτρα που επιβάλλονται σε βάρος της και την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι αν είχε αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ δεν θα χρειαζόταν να κοπούν μισθοί και συντάξεις.

Την ερχόμενη Τρίτη έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Προανακριτική οι ξαδέλφες του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ