2013-06-11 18:22:04
Φωτογραφία για Επίκαιρη ερώτηση του Απ. Κακλαμάνη προς τον Υπουργό Οικονομικών
από το Γραφείο Τύπου

Σε συνέντευξή του στο Οικονομικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΜΝΙ και αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και μέχρι πρότινος επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, φέρεται να δήλωσε... επί λέξει: «Αυτοί που φοροδιαφεύγουν είναι Έλληνες...» και στην ερώτηση «Δώσατε λίστα στην ελληνική κυβέρνηση με τις ελληνικές καταθέσεις στο Λουξεμβούργο;», απάντησε: «Δεν μας ζητήθηκε ποτέ. Εάν οι ελληνικές αρχές μας ζητήσουν τη λίστα, τότε θα τη δώσω, ακόμη κι αν είναι ενάντια στον παρόντα νόμο…»

Παραλλήλως, ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης με τους υποτιθέμενους θησαυρούς της περίφημης «Λίστας Λαγκάρντ», (καταθέσεις των δεκαετιών ’80 και ’90!), επικαλύπτει το μείζον, από πλευράς φοροδιαφυγής ζήτημα των διαρροών σε τράπεζες του εξωτερικού κατά την κρίσιμη περίοδο, από το 2008 και εδώ, για την οποία οι πάντες τηρούν «σιγήν ιχθύος» Κατόπιν των ανωτέρω


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός Οικονομικών

Αν η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει την πρωτοβουλία αυτή του κ. Γιούνκερ, και αν έσπευσε να αξιοποιήσει τα στοιχεία Ελλήνων καταθετών στις τράπεζες του Μεγάλου Δουκάτου και σε αρνητική περίπτωση, αν έστω και τώρα, θα ζητήσει τα στοιχεία που, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, έχει στη διάθεσή της για να ελεγχθεί ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και, μάλιστα, μεγάλης έκτασης. 

Αν έχει προχωρήσει, σε ποιο βαθμό και με ποια αποτελέσματα για το δημόσιο ταμείο, ο έλεγχος των δεκάδων δις € που διέρρευσαν στο εξωτερικό, από την έναρξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης (2008 κ.ε.)

Αθήνα, 11/6/2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ