2013-06-12 19:58:04
Φωτογραφία για JP Morgan: Στοίχημα υψηλού ρίσκου για τον Σαμαρά το κλείσιμο της ΕΡΤ
Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ), η οποία προκάλεσε... θύελλα πολιτικών -και όχι μόνο- αντιδράσεων, σχολιάζει σε ανάλυσή της η JP Morgan.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος χαρακτηρίζει τολμηρή την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς θεωρεί ότι επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα, αν και πρόκειται για κίνηση με σημαντικό ρίσκο για την τρικομματική κυβέρνηση, αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια. Παράλληλα, δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς πόσο μεγάλη θα είναι η αντίδραση της κοινής γνώμης.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία, ενώ οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να υπαναχωρήσει μετά το κύμα αντιδράσεων.

Πάντως η JP Morgan εκτιμά ότι αν ο Αντώνης Σααμράς καταφέρει να βγει αλώβητος από αυτήν τη διαδικασία, είναι πιθανό μακροπρόθεσμα να αυξήσει την ισχύ του.


Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν δύο επιλογές: είτε να ανατρέψουν την κυβέρνηση, είτε να αποδεχθούν την απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Αν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να περάσει την απόφασή της, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση κι άλλων φορέων του Δημοσίου.

Πάντως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έθεσε προ τετελεσμένου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζεται ριψοκίνδυνο από την JP Morgan. Και αυτό γιατί αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ εμμείνουν στην αντίθεσή τους, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ