2013-06-14 00:42:04
Φωτογραφία για Ανεκμετάλλευτα από τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις 760 δισ. ευρώ
Κεφάλαια κίνησης 762 δισ. ευρώ (περίπου 1 τρισ. δολ.) άφησαν ανεκμετάλλευτα οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις το 2012, σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής REL. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 6% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Η έκθεση παρακολούθησε περίπου 800 εισηγμένες επιχειρήσεις και κατέληξε ότι, κατά μέσο όρο, κέρδη και ρευστότητα επιδεινώθηκαν σε ετήσια βάση το 2012. Επίσης αναφέρουν ότι επιδεινώθηκε η δυνατότητα των επιχειρήσεων να μετατρέπουν τις πωλήσεις σε ρευστότητα προσθέτοντας ότι τα απλήρωτα τιμολόγια αποτελούν το μεγαλύτερο παράγοντα αυτών των ανεκμετάλλευτων κεφαλαίων κίνησης.

«Η μετατροπή σε ρευστότητα επιδεινώνεται κατά τα τρία τελευταία έτη, γεγονός που δείχνει ότι οι προσπάθειες διαχείρισης των κεφαλαίων κίνησης δεν ήταν επαρκείς για να αντισταθμίσουν τις πιέσεις στη δημιουργία ρευστότητας» αναφέρει ο γενικός διευθυντής της REL, Daniel Windaus στην έκθεσή του.

Σύμφωνα με τη REL η μέση αύξηση εσόδων για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ήταν στο 6% ενώ τα περιθώρια κερδοφορίας μειώθηκαν κατά 3%.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άγριο ξύλο στον Πύργο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άγριο ξύλο στον Πύργο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ