2013-06-14 10:19:04
Φωτογραφία για Τίιποτα δεν πάει χαμένο
Γράφει ο Γιώργος Ερύμανθος

Ακούγονται κάποιες φωνές ότι δεν βγαίνει τίποτα, ότι και να κάνουμε, κοιτάξτε την Ελλάδα, την Ισπανία, φωνάζουν απεργούν και δεν γίνεται τίποτα.

Τα κοινωνικά φαινόμενα δεν είναι αυτοματοποιημένα- πατάς ένα κουμπί και γίνονται όπως στα παραμύθια.

Οι κοινωνίες είναι ταξικές με αντικρουόμενα συμφέροντα, πολιτικές και ιδεολογίες.

Ο αγώνας μεταξύ τους είναι ασυμβίβαστος.

Άλλα τα συμφέροντα του εργάτη του ανέργου του φτωχού αγρότη του μικροκαταστηματάρχη και άλλα του τραπεζίτη του βιομήχανου του κερδοσκόπου.

Οι τελευταίοι που είναι ένα μικρό ποσοστό μέσα στην κοινωνία κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στον κοινωνικό πλούτο γιατί κατέχουν τα μέσα παράγωγης και ελέγχουν τα πάντα. Το βασικό μέσο που τους εξασφαλίζει αυτή τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τα πάντα είναι το κράτος όποια μορφή και να έχει και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα πότε τη βία πότε έρχεται σαν φίλος και σε κοιμίζει με την βιομηχανία του θεάματος που εκεί αποσκοπεί: να σε αδρανοποιήσει και να σε κάνει αποχαυνωμένο καταναλωτή βιομηχανικών σκουπιδιών με ελεγχόμενες επιθυμίες στα μέτρα τους και τα συμφέροντα τους.


Ένα άλλο μέσο που ευτυχώς στην Κύπρο δεν έχει μεγάλες διαστάσεις είναι τα ναρκωτικά. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και θησαυρίζουν μεγάλα ποσά οι έμποροι. Και η νεολαία στο λήθαργο. ‘Οτι πρέπει για αυτούς .

Ένα βασικό μέσο που χρησιμοποιεί για να υποτάξει τον κόσμο είναι η τηλεόραση και επειδή μια μερίδα του κόσμου δεν έχει και πολλές αντιστάσεις τρώει ότι του σερβίρουν αμάσητα. Σου δημιουργεί συμπεριφορές και πρότυπα σύμφωνα με την κουλτούρα τη δικιά της. Του προσωπικού βολέματος και του ατομικισμού. Με αυτό το μέσο ποντάρει πολύ στη κατασυκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων και προσπαθεί να στρέψει την μια μερίδα του λαού ενάντια στην άλλη όπως είδαμε πρόσφατα στην απεργία των καθηγητών και στην ΕΡΤ.

Πέρα όμως από την προσπάθεια να κοιμίσει τον κόσμο προσπαθεί να τον ξεγελάσει φτιάχνοντας ψεύτικους φίλους.

Η εξέλιξη του συστήματος δημιούργησε κάποιους ομίλους με υπερσυσώρευση δύναμης και χρήματος.

Αυτοί οι όμιλοι δίνουν ένα μέρος από τα υπέρογκα κέρδη τους σε ένα μικρό κομμάτι του λαού και στους πολιτικούς εκπροσώπους αυτού του κομματιού, για να διοχετεύουν τη δική της ιδεολογία και πολιτική στο λαό και συνήθως αυτό το κομμάτι μιλεί στο όνομα του λαού αλλά εφαρμόζει πολιτικές υπέρ του συστήματος .

Δεν πιστεύει στο λαό και στην πάλη του για να τινάξει τα δεσμά του. Του λέει εγώ θα σε σώσω αρκεί να με ψηφίσεις και φυσικά είδαμε και με την πρόσφατη αριστερή διακυβέρνηση στην Κύπρο, την αποτυχία να υπερασπιστούν έστω και ένα από τα εργατικά κεκτημένα.

Με τόσα μέσα και πιέσεις πολύς κόσμος τσιμπάει και παίζει το παιγνίδι τους. ‘Ομως η δουλειά των ανθρώπων που δεν τρώνε τη φόλα και κατανοούν τα πραγματικά τους συμφέροντα και τον ιστορικό ρόλο που έχουν να παίξουν δεν πάει χαμένη.

Άλλωστε η μοιρολατρεία και η υποταγή είναι εχθρός της προόδου και σύμμαχος της τυραννίας και της μιζέριας.

Κίνημα Δεν Πληρώνω

epitropesdiodiastop.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Τούρκοι και Εμείς
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Τούρκοι και Εμείς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ