2013-06-15 15:01:05
Φωτογραφία για ΔΝΤ για Ισλανδία: Δεν υπάρχουν περιθώρια ελάφρυνσης για τα χρέη των νοικοκυριών
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το χρέος των νοικοκυριών στηνΙσλανδία που απειλεί την οικονομία της χώρας, έκρουσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια κρίσιμη αξιολόγηση... του οικονομικού προγράμματος της νέας ισλανδικής κυβέρνησης.

«Υπάρχει ελάχιστο δημοσιονομικό περιθώριο για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους των νοικοκυριών», υπογράμμισε το Ταμείο.

Σημειώνεται ότι το Προοδευτικό Κόμμα της Ισπανίας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Sigmundur David Gunnlaugsson κέρδισε τις εκλογές στα τέλη Απριλίου στηριζόμενη σε μια εκστρατεία με «σημαία» την ανακούφιση των νοικοκυριών από το βάρος του χρέους ζητώντας από τις ξένες πιστώτριες τράπεζες να διαγράψουν μέρος των χρεών τους.

Πολλά νοικοκυριά αγωνίζονται να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια που ήταν συνδεδεμένα και τον πληθωρισμό και φαινόταν ασφαλή μέχρι το 2008, αλλά πλέον το κόστος έχει εκτιναχτεί μετά την κατάρρευση της κορώνας έναντι των υπολοίπων νομισμάτων.


Ο Gunnlaugsson δήλωσε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα ότι το λεπτομερές σχέδιο της κυβέρνησης για την επίλυση ου προβλήματος θα πρέπει να ανακοινωθεί εντός του καλοκαιριού.

«Οι αρχές θα πρέπει να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα ώστε να επιταχυνθεί η επίλυση του προβλήματος», φέρεται να σημειώνει το ΔΝΤ.

Παράλληλα, το ΔΝΤ υπογράμμισε ότι η ισλανδική κυβέρνηση πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα την πορεία του ελλείμματος το οποίο εκτίμησε ότι θα διαμορφωθεί στο 2,3% του ΑΕΠ φέτος έναντι του 1,3% που αρχικά υπολογιζόταν.
moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ