2013-06-16 01:49:04
Φωτογραφία για Στους αντάρτες της Συρίας δεν τους λείπουν τα όπλα, αλλά οι άνδρες. Ο συριακός στρατός ξεκίνησε σήμερα την επανακατάληψη του Χαλεπιού.
Cameroon Voice (Καμερούν) από  IRIB, SANA (Ιράν, Συρία)     (μτφ. Κριστιάν)

Η πανωλεθρία των ένοπλων ομάδων είναι τέτοια ώστε η προμήθεια όπλων δεν θα άλλαζε τίποτα.

Ενώ οι τύχη του πολέμου αντιστράφηκε στη Συρία και ο Αραβικός Συριακός Στρατός απελευθέρωσε την περιοχή Κουσείρ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λωράν Φαμπιούς, έκανε έκκληση για επείγουσα παράδοση όπλων προς τους αντάρτες για την επαναφορά της ισορροπίας των δυνάμεων.

Ωστόσο, η πανωλεθρία των ένοπλων ομάδων είναι τέτοια ώστε η παράδοση όπλων δεν θα άλλαζε πολλά πράγματα.  Άνδρες χρειάζονται οι «αντάρτες» , και ελάχιστοι είναι οι υποψήφιοι για να έρθουν να σφαχθούν στη Συρία. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Γαλλία βάζει εμπόδια για τη διεξαγωγή της διάσκεψης για την ειρήνη "Γενεύη 2" . 

Χαλέπι, οι τελευταίες νίκες

Μονάδες του στρατού μάχονται με ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες στη γειτονιά Sheikh Maqsood στο Khan al-Assal, και στα δύο χωριά Andane και Hreytan στο Χαλέπι, εκκαθαρίζοντας και τραυματίζοντας πολλά από τα στοιχεία τους και καταστρέφοντας τους όλμους και βαριά πολυβόλα τους .


Μια υπεύθυνη πηγή δήλωσε στο πρακτορείο SANA ότι εννέα τρομοκράτες σκοτώθηκαν στο Kafar Khacher και Tenneb, και ότι καταστράφηκαν δύο όλμους που χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες με στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Minnegh καταστράφηκαν. Μονάδες του στρατού εκκαθάρισαν πολλούς τρομοκράτες στο Tal Rif'at και στα βόρεια του E'zaz, καταστρέφοντας μεσαία και βαρέα πολυβόλα. 

Η πηγή σημείωσε ότι μια μονάδα του στρατού είχε στοχεύσει συγκεντρώσεις τρομοκράτών του μετώπου Νόσρα στα δύο χωριά Αντνάν και Hreytan και στα ανατολικά του χωριού αλ-Tamoura και της πόλης al-Bab, και κατέστρεψαν τα όπλα τους, συμπεριλαμβανομένων μεσαίων και βαριών πολυβόλων.

Στα περίχωρα της κεντρικής φυλακής του Χαλεπιού, μια μονάδα του στρατού επιτέθηκε σε ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, που ετοιμάζονταν να επιτεθούν στη φυλακή, καταστρέφοντας ένα όλμο, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς, κοντά στον κυκλικό κόμβο al-Jandoul. 

Άλλες μονάδες του στρατού συνέχισαν το κυνήγι των τρομοκρατών στο Χαλέπι al-Sharqi, καταστρέφοντας τα βαριά πολυβόλα τους στο δρόμο μεταξύ του θερμικού σταθμού και του Deir Hafer. 

Ο Αραβικός Συριακός Στρατός ματαίωσε επίσης μια προσπάθεια διείσδυσης μιας τρομοκρατικής ομάδας στο χωριό Ταλ Chgheib, σκότωσε τους επτά άνδρες της και κατάσχεσε τα όπλα τους. 

Η πηγή δήλωσε επίσης ότι ο στρατός στόχεψε μια συγκέντρωση τρομοκρατών του μετώπου Νόσρα του οποίου οι περισσότεροι είναι ξένοι υπήκοοι στο χωριό Oram στα δυτικά προάστια. Μονάδες του στρατού επιτέθηκαν στους τρομοκράτες στα βόρεια του al-Καστέλλο, κοντά στο Αλ-Manacher και του σταυροδρομιού Harcho στο Khanal Αλ-Assal και τους προκάλεσε βαριές απώλειες.

Στην πόλη του Χαλεπιού, μονάδες του στρατού σκότωσαν και τραυμάτισαν τρομοκράτες στη γειτονιά  al-Sheikh Maqsood  και στα περίχωρα των κατοικιών για τους νέους στο Bani Zeid ,στο Bustan al-Qasr και στη al-Amiriya, ενώ μια άλλη μονάδα κατέστρεψε το κρησφύγετο μιας ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας κοντά στον κυκλικό κόμβο αλ-Haydariya.

Cameroon Voice

Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ