2013-06-16 06:27:04
Φωτογραφία για «Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ»
Την άποψη ότι το μείζον θέμα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης λόγω των εξελίξεων στην ΕΡΤ, δεν θα οδηγήσει και στην πτώση της εκφράζει σε συνέντευξή του στην Real News o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ. Θα βρεθεί κοινή γλώσσα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», τονίζει o κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός φοβάται τις πρόωρες εκλογές, απαντά:

«Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της», ενώ ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξει η ΝΕΡΙΤ, δηλώνει ότι «πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα».

Όσο για το αν έρχονται λουκέτα και για όλους προβληματικούς οργανισμούς, δηλώνει ότι «η περίπτωση της ΕΡΤ είναι αρκετά ιδιαίτερη δεν υπάρχει ανάλογη της» και κληθείς να σχολιάσει αν η κίνηση ήταν απόφαση απελπισίας της κυβέρνησης εξομολογείται: «Η απόφαση είχε ληφθεί νωρίτερα και ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη γιατί έπρεπε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθητών στα γενικά μαθήματα».


Ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε ότι «η ΕΡΤ ήταν ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αδιαφάνειας και σπατάλης και οι πολίτες δε λάμβαναν επαρκή ανταπόδοση της γενναίας χρηματοδότησης που προσέφεραν.

Έπρεπε να γίνει η επανεκκίνηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη, πλήρως ανταποδοτική, κατοχυρωμένα ανεξάρτητη, σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Στην ερώτηση τι άλλαξε από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση και δηλώνε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ θα απαξίωνε τη δημόσια περιουσία, απαντά:

«Έπειτα από ένα χρόνο κυβερνητικής εμπειρίας, έγινε σαφές ότι οι δομικές στρεβλώσεις οι κανονιστικοί παραλογισμοί και τα απαρχαιωμένα συντεχνιακά προνόμια καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση εν λειτουργία. Όσο για την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης δεν την απέδωσα σε δημοσιεύματα αλλά στις συνεχείς αδικαιολόγητες σκοταδιστικές απεργίες που κήρυττε η ΕΣΗΕΑ με προφανέστατες κομματικές σκοπιμότητες».

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντά και στις καταγγελίες εργαζομένων της ΕΤ3 ότι και ο ίδιος έκανε προσλήψεις, δηλώνοντας:

«Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούσαν διαδικασίες ανανέωσης συμβάσεων που είχαν αποφασιστεί πριν αναλάβει η κυβέρνηση και με παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ μου ζητήθηκε η επικύρωση τους είναι προφανές ότι δεν είχα καμία σχέση».

Όσο για το αν είχε σχέση με τις προσλήψεις της Αθήνας, ξεκαθαρίζει: «Υπήρχαν αντικαταστάσεις σε συμβούλους και σε προσωπικό ειδικών και πάντως ο αριθμός τους περιορίστηκε». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ