2013-06-16 06:36:04
Φωτογραφία για Παρέμβαση Αβραμόπουλου για την ΕΡΤ με μηνύματα προς τους «εταίρους»
Παρέμβαση στην υπόθεση της ΕΡΤ έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει τόσο για την αναστολή λειτουργία των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ως τον Ιούλιο.

Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει: «όλοι γνωρίζουμε ότι ο δημόσιος τομέας πάσχει. Είναι δε, ο βασικότερος παράγοντας που συνέβαλε στην οικονομική κρίση. Απαιτείται, με βαθιές τομές, η εξυγίανση και το νοικοκύρεμά του. Από αυτήν την απόφαση, δεν μπορεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ, η οποία από μόνη της και όχι μόνο με ευθύνη του προσωπικού της, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ξεπερασμένου μοντέλου λειτουργίας και διαχείρισης».

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι η αναστολή λειτουργίας των κρατικών ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών και διαδικτυακών προγραμμάτων «δεν σημαίνει ότι τελειώνει η δημόσια τηλεόραση». Ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό προωθείται η εξυγίανσή της, διά της οποίας θα καταστήσει πιο λειτουργική και πιο ανταγωνιστική. «Θα είναι πιο κοντά στον πολίτη, με ακόμα πιο ανεξάρτητη φωνή και ρόλο», εξηγεί χαρακτηριστικά.


Τι σημαίνει η κάλυψη σε Σαμαρά

Με το ρόλο του αντιπροέδρου της Ν.Δ. κι όχι του μέλους στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Αβραμόπουλος απευθύνει έκκληση προς τους κυβερνητικούς εταίρους να ξεπεράσουν τις οποιεσδήποτε πολιτικές ή εσωκομματικές αγκυλώσεις πριν από τη συνάντηση με τον κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα. «Η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες και μόλις χθες ο πρωθυπουργός έκανε ένα γενναίο και σημαντικό βήμα συνάντησης με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους αναμένεται μια αντίστοιχη στάση ευθύνης», σημειώνει επί λέξει.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, η επισήμανση αυτή του υπουργού Εξωτερικών απευθύνεται κυρίως προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, μετά τα όσα δήλωσε κι όσα υπονόησε σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο Associated Press. «Οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε μία ασύμμετρη ζημιά που θα βλάψει τη συλλογική προσπάθεια όλων να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

Και το γάντι στον Βενιζέλο

Με την παρέμβαση αυτή, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμάται ότι προσπαθεί να ανακόψει οποιαδήποτε προσπάθεια νέας προγραμματικής συμφωνίας ή ανασχηματισμού και νέων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών που φημολογείται πως θα επιχειρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος -υπενθυμίζεται- πως υπέγραψε ως αρμόδιος υπουργός τον νόμο 4002/11 που προβλέπει αυτή τη διαδικασία για την ΕΡΤ μαζί με άλλους οργανισμούς του Δημοσίου.

«Την στιγμή αυτή προέχει η ενότητα, η σύνεση και η διορατικότητα» σχολιάζει ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος προφανώς θέλει να απαντήσει σε σενάρια περί προσφυγής στις κάλπες ίσως στις 14 Ιουλίου και για κοινωνικές αντιδράσεις που θα οδηγήσουν σ’ αυτήν την εξέλιξη όπως φημολογείται ακόμα και σε διπλωματικό επίπεδο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ