2013-06-16 09:08:03
Φωτογραφία για «Είμαστε μετά τη Χιροσίμα, όχι πριν»
Την παραδοχή ότι έγιναν λάθη στο πρόγραμμα προσαρμογής έκανε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Εκτίμησε ωστόσο ότι οι πρώτες αχτίδες ανάπτυξης θα αρχίσουν να φαίνονται μέσα στο 2014. Εξέφρασε όμως την ανησυχία του επειδή αυτή η βελτίωση δεν θα φτάσει στα ελληνικά νοικοκυριά. Χαρακτήρισε δε «άκαιρη» τη συζήτηση για ένα νέο κούρεμα του χρέους.

«Δε νομίζω ότι θα ήταν σοφό κάτω από αυτές τις συνθήκες και στη συγκεκριμένη στιγμή να ανοίξουμε μια νέα συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους ή και για νέα μέτρα προσαρμογής» αναφέρει ο κ. Γιούνκερ και προσθέτει «το τι είναι προς συμφέρον του ΔΝΤ και των αγορών, δεν είναι πάντα προς το συμφέρον της Ελλάδας. Μην το ξεχνάτε αυτό».

Ο κ. Γιούνκερ μίλησε και για την ανεργία. «Το ζήτημα της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων δεν είναι εθνικό και συγκεκριμένα ελληνικό, πορτογαλικό, ισπανικό. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα» είπε.


Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε αποφασίσει να δαπανήσουμε έξι εκατομμύρια ευρώ για την ανεργία των νέων. Οφείλω να παραδεχτώ ότι το ποσό δεν είναι αρκετό. Υποστηρίζω σθεναρά ότι η αξιοποίηση των χρημάτων αυτών πρέπει να είναι εμπροσθοβαρής και ένα μεγάλο κομμάτι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα. Η Επιτροπή πρέπει επίσης, και το έχω επισημάνει αυτό να καταλάβει ότι τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να κατανεμηθούν με έτος αναφοράς το 2010. Δεν είμαστε στο 2010. Είμαστε μετά τη Χιροσίμα, όχι πριν. Η Κομισιόν πρέπει να αλλάξει τα μυαλά της» πρόσθεσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ