2013-06-16 12:37:04
Φωτογραφία για Η πληροφόρηση κατακρημνίζεται στον βωμό του νέου μεσαίωνα
Άλλο η ιερή Ιδέα της ΕΡΤ και άλλο το μετά-Οθωμανικό Δημόσιο σύστημα εξυπηρετήσεων ενός γκρίζου Νέο-Ελληνικού Κράτους. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι γνωστό σε γενικές γραμμές, σε ένα ευρύτερο κύκλο το ποσοστό της ασυδοσίας, της ασυναρτησίας και της βαθιάς διαφθοράς που κυριαρχεί στον δημόσιο τομέα και κυρίως στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κομμάτι του.

Παρότι εργάστηκαν στην ΕΡΤ μεγάλοι δημοσιογράφοι και οι εξαιρετικής ποιότητας εκπομπές γαλούχησαν τα παιδικά μας χρόνια, όμως το τρένο είχε εκτροχιαστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ενώ μερικοί κρατούσαν την σημαία και την ποιότητα του μέσου ψηλά ένας συρφετός από κομματάρχες-συνδικαλιστές μετέτρεψαν την Ραδιοτηλεόραση σε κέντρο διαφθοράς, που στήριζε το έργο της σε ένα στρατό από δόκιμους και χαμηλόμισθους νέους που υπό την γοητεία και την αίγλη του μέσου, αφήνονταν έρμαια στις άγριες διαθέσεις των σύγχρονων Κοτζαμπάσηδων.

Μολοταύτα η ακραία και ακαριαία απόφαση του πετυχημένου αποστάτη καταδεικνύει την νοσηρότητα της ψυχής του και υπενθυμίζει σε όλους τρομοκρατώντας, ότι είναι αυτός που τα έβαλε με τον Πανίσχυρο Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και επιβίωσε πολιτικά.

Το γεγονός ότι το τελεσίγραφο/ τερματική αναγγελία της σκοταδιστικής και μεσαιωνικού δικαιοσύνης τύπου απόφασης( που είναι και αντισυνταγματική καθώς ΠΝΠ μπορεί να επιβάλλει μόνον Κυβέρνηση που χαίρει Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας), έγινε από πρώην υπάλληλο της ΕΡΤ που προσελήφθη μέσω φωτογραφίας και κάστινγκ και φέρει τον τίτλο Υπουργός επί του Πρωθυπουργού, δίνει τον ανάλογο τόνο της μαύρης πολιτικά και άνισης κοινωνικά, νέας χρεοκοπίας που εισέρχεται το Ελληνικό Κράτος.

Για εάν πολύ μεγάλο ποσοστό ''σοφών'' πολιτών το ρουσφέτι, η διαφθορά και η διαπλοκή στον Ιδιωτικό αλλά κυρίως στον δημόσιο χώρο γεννήθηκαν και γιγαντώθηκαν κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Δυστυχώς λίγοι ανακαλούν την κραυγή κατάρας του-Greek Field Marshall-Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:’’φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους’’.

Παρότι πολλοί την χρησιμοποιούν πλέον για φαύλους λόγους ή και για κινήσεις εντυπωσιασμού, πρέπει να κατανοήσουμε ότι το νόημα της φράσης εδράζεται στο δηλητηριασμένο θυμικό του Έλληνα της εποχής(Από πολίτες μέχρι προνομιούχους έως και μεγάλο μέρος των κληρικών, καθότι η Εκκλησία αποτελούσε κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επίσημη Κυβέρνηση της Ελλάδος και διατηρούσε αγαστή συνεργασία με τους ‘’άπιστους’’) που είτε από φόβο είτε από συνήθεια στήριζε περισσότερο τους κατακτητές και έβλεπε την επανάσταση με δυσπιστία.

Ο μύθος της Αγίας Λαύρας και η κατασκευή της Ιστορίας με την προκλητική ψευδό-εικόνα του κρυφού σχολειού, πέρασαν με γραμμή στην Ιστορική συγκυρία, καθότι η Εκκλησία έπρεπε να καλύψει την τεράστια Εθνική και κοινωνική προδοσία της.

Το Οθωμανικό σύστημα αλληλοεξυπηρετήσεων συνεχίστηκε επί Κωλέττη σε μικρότερο βαθμό και άνθισε υπό την θλιβερή φυσιογνωμία του Δηλιγιάννη.

Ο τελευταίος αντί να αποσυρθεί από την πολιτική και να αφήσει τον Χαρίλαο Τρικούπη να χτίσει(όπως και το έκανε) την δομή και τα θεμέλια της Σύγχρονης Ελλάδας με κοινωνική ηρεμία και πολιτική συναίνεση, έκανε το απονενοημένο πολιτικό σφάλμα.

Σαν άλλος Αλί Πασάς ,διατηρούσε την αυλή του και την εκάστοτε διακυβέρνηση του με ρουσφέτια και κίβδηλες υποσχέσεις.

Ακόμη προχώρησε σε ντροπιαστικές καμπάνιες λάσπης(«Φορομπήχτης» ήταν το σύνθημα των εντεταλμένων του) και σε άνανδρες κατηγορίες κατά του επιφανούς Δικηγόρου(Νομική και Λογοτεχνία στο Καποδιστριακό, Διδακτορικό στην Νομική στην Γαλλία και Διπλωματικό σώμα στην Μεγάλη Βρετανία, αυτός ήταν γιός του Σπυρίδωνα Τρικούπη)διπλωμάτη και πολιτικού.

Τις Πταιει?

Η Βασιλική Οθωμανία πταιει Το περίφημο και ρηξικέλευθο άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη έπεσε σαν πέλεκυς επάνω στο ανήθικο και ανίερο Βασιλικό οικονομικό Καθεστώς το οποίο διατηρούσε τον καιρό εκείνο πάνω από τα ¾ του δημόσιου ταμείου και στήριζε κυβερνήσεις που κυριαρχούσαν μαριονέτες και φιλόδοξοι πολιτικάντηδες.

Το σύστημα φορολογίας του Τρικούπη έσπασε το μονοπώλιο σε χρήμα της Βασιλικής Αυλής και διχοτόμησε αν όχι διέλυσε την εγκεφαλική Οθωμανική μανία για αμοιβαίες αλληλοβοήθειες.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο, το μεγαλύτερο ποσοστό δρόμων, γέφυρες, δημόσια κτίρια, εκκλησίες και η μερική οργάνωση του Νέου Κράτους( Το σύνολο της οργάνωσης του Νεοελληνικού Κράτους, οι άψογες και αναγκαίες αναθεωρήσεις νόμων και η θέσπιση νέων, η αναδιοργάνωση στρατού και στόλου προπαρασκευαστικά και η ίδρυση ενός παντοδύναμου αστικού Κράτους οφείλονται αποκλειστικά στον επόμενο μεγάλο πολιτικό που κυριάρχησε στην χώρα μας και στην Μεσόγειο κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου αιώνα) με διπλωματική μαεστρία πιστώνονται στον μεγάλο Έλληνα πολιτικό.

''Let us not seek the Republican answer or the Democratic answer, but the right answer. Let us not seek to fix the blame for the past. Let us accept our own responsibility for the future ''.

Τα λόγια του αδικοχαμένου John F. Kennedy προετοίμαζαν εχθρούς και φίλους, μισό αιώνα πριν για το όραμα μιας Αμερικής, απαλλαγμένης από τα δεινά των προηγούμενων διεφθαρμένων και καθαρά μιλιταριστικών Κυβερνήσεων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ