2013-06-16 22:22:04
Φωτογραφία για Με …καψώνια και… χαρτούρα ο γάμος Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στα Τρίκαλα
Με ότι προβλέπει η… παράδοση σε γάμο για στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα ο γάμος Αξιωματικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.grχθες το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων του, ο Αστυνόμος Β΄ Γεώργιος Λιούρας, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Πολιτικό Μηχανικό Δέσποινα Τσιανάκα. Κουμπάροι του ζεύγους οι Ιωάννης Σιακαβάρας και Ελένη Πίπη.

Η λαμπρή τελετή κύλησε ομαλά, ώσπου ήρθε το …μαρτύριο για τον γαμπρό κατά την αναχώρηση του ζεύγους των νεόνυμφων από τον Ιερό Ναό Οι συνάδελφοι του που είχαν –ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις- σχηματίσει αψίδα με τα ξίφη τους, αποδίδοντας τιμές στους νεόνυμφους, δεν άφησαν το ζεύγος να περάσει καθώς έκριναν ότι δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τα όσα έπραξε ο γαμπρός κατά την τελετή και χρειαζόταν διαβεβαιώσεις ότι αγαπά την νύφη…


Όπως ορίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γαμπρός θα έπρεπε να μπει σε …πενταπλή δοκιμασία να αποδείξει την αγάπη του προς την σύντροφο του και ξεκίνησαν τα …καψώνια με …κάμψεις στην είσοδο του Ιερού Ναού μπροστά σε συγγενείς, όπου ακόμη και η σύζυγός του τον λυπήθηκε…

«Τώρα είμαι έτοιμος να σηκώσω τα οικογενειακά βάρη», ανέφερε ο γαμπρός ολοκληρώνοντας το πρώτο καψώνι.

Το δεύτερο καψώνι, αφορούσε το να βγάλει το ένα παπούτσι και να δηλώσει πως πλέον του μπήκαν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι…

Το τρίτο καψόνι έφερε τον γαμπρό εκτός… Εκκλησίας με το πλήθος να απορεί που πηγαίνει και τελικά να καταλήγει σε διπλανή οικία από την οποία επέστρεψε με ένα …ταψί.

Κρατώντας το ταψί ανέφερε στην νύφη, «θα με λιώσεις, θα με ρέψεις, στο ταψί θα με χορέψεις»…

Το 4ο κατά σειρά καψώνι, αφορούσε μια …σόδα που έπρεπε να πιει ο γαμπρός και να αναφωνήσει «δεν …χωνεύεται με τίποτα αυτό που έκανα»….

Με τον φόβο του γαμπρού για το τι μπορούσε να περιλαμβάνει το τελευταίο καψώνι, βρέθηκε να δίνει τον … «όρκο» και να αναφωνεί «Ορκίζομαι να φυλάτω πίστη στην γυναίκα μου, υπακοή στην πεθερά μου και στους νόμους της.

Να καταθέτω χωρίς αντίρρηση μέχρι το τελευταίο ευρώ του μισθού μου στην γυναίκα μου. Να υπακούω στην πεθερά μου και να εκτελώ με προθυμία τις διαταγές της.

Να εκπληρώνω την νύχτα τα καθήκοντα μου και να διάγω γενικά ως πιστός και φιλότιμος την …παντόφλα».

Μετά από όλα αυτά, οι συνάδελφοι του γαμπρού έκριναν ότι τώρα είναι …έτοιμος για σύζυγος και η αψίδα στήθηκε εκ νέου και αυτή την φορά επέτρεψε στο ζεύγος να αποχωρήσει καταχειροκροτούμενο από την Εκκλησία…

Στην συνέχεια, δόθηκε η γαμήλια δεξίωση σε κοσμικό κέντρο διασκέδασης των Τρικάλων, όπου κυριάρχησε η… χαρτούρα και το γλέντι κράτησε μέχρι σήμερα τα ξημερώματα.

Από την ενημερωτική ομάδα του trikalanews.gr ευχές στους νεόνυμφους για καλούς απογόνους.
trikalanews.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ