2013-06-16 22:07:05
Φωτογραφία για Στο «χορό» των Ρίχτερ η Kρήτη - Ανήσυχοι οι κάτοικοι
Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι της Κρήτη, καθώς ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» το νησί λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Έκτοτε παρατηρήθηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα. Μάλιστα μέχρι τις 22:00 και με διαφορά λίγων λεπτών ακολούθησαν πάνω από δέκα σεισμοί που έφθασαν μέχρι και 4,9 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:10 με επίκεντρο, 121 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του νησιού ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.

Τα πρώτα λεπτά μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση παρουσιάστηκαν μικροπροβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές και στο διαδίκτυο, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για το φαινόμενο


«Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε με βεβαιότητα αν είναι η κύρια δόνηση, όμως φαίνεται ότι πρέπει να είναι» δήλωσε στο Flashnews.gr ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Αθανάσιος Γκανάς, ο οποίος ωστόσο φάνηκε καθησυχαστικός για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 19.10 το Σάββατο.

Ο κ. Γκάνας σημείωσε ότι για την περιοχή η συγκεκριμένη δόνηση είναι απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη ως προς το μέγεθός της ενώ τόνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε ένα 24ωρο για να εκτιμηθεί με απόλυτη βεβαιότητα το αν ο σεισμός αυτός ήταν ο κύριος». Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και όπως σημείωσε ο κ. Γκάνας οι επιστήμονες συλλέγουν και άλλα στοιχεία για τον προσδιορισμό του ρήγματος που προκάλεσε τη σεισμική δόνηση, καθώς αυτό δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Πηγή: newsbomb
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ