2013-06-17 01:42:05
Φωτογραφία για Έκτακτη εισφορά στους τόκους Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου
Από το Γραφείο Τύπου

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Η απόφαση για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στο σύνολο των... εισοδημάτων των Φυσικών Προσώπων, ακόμα και αυτών που έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς έχει σαν αποτέλεσμα και την επιβολή εισφορά επί των τόκων από τα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου που διακρατούν Φυσικά Πρόσωπα.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι βάση του νόμου 4050/2013 (νόμος PSI+) τα ομόλογα που διακρατούσαν τα Φυσικά Πρόσωπα εντάχθηκαν υποχρεωτικά, παράνομα και αντισυνταγματικά στην ανταλλαγή του ελληνικού χρέους (PSI+) παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομίας εκείνης της εποχής.

Σαν αποτέλεσμα δημεύθηκε χωρίς κανένα απολύτως αντιστάθμισμα το 53,5% της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών ενώ το υπόλοιπο 46,5% το Ελληνικό Δημόσιο με απόλυτα καταχρηστικό τρόπο αποφάσισε να το εξοφλήσει μέχρι το 2042 όταν η πλειονότητα των κατόχων δεν θα είναι στη ζωή
. Η πραγματική ζημία σε όρους παρούσας αξίας για όλους εμάς ξεπερνάει το 70% Για τον λόγο αυτό θεωρούμε εκτός πραγματικότητας την επιβολή εισφοράς σε εισοδήματα από τόκους από τα εν λόγω ομόλογα όταν μάλιστα έχουν διατεθεί σε Φυσικά Πρόσωπα βάση του ν. 3130/2003 αρ 37 με αφορολόγητη απόδοση. (Με απλά λόγια, το Ελληνικό Δημόσιο μας πούλησε αφορολόγητα ομόλογα, μας έκλεψε το 70% και τώρα μας ζητάει εισφορά αλληλεγγύης σε τόκους.) Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου να αποκατασταθεί το θέμα που δημιουργείται.

Με τη δέουσα εκτίμηση

Ιωάννης Μαρινόπουλος

Πρόεδρος π.Δ.Ε. του ΣΥ.Φ.Π.Ο.Ε.Δ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ