2013-06-17 07:13:05
Φωτογραφία για Παραλλαγή του Zeus εξαπλώνεται μέσω USB
Μια νέα παραλλαγή του κακόβουλου ZBot έχει κάνει την εμφάνισή του, το οποίο μπορεί πλέον να διανεμηθεί μέσω ενός USB flash drive.

Το Zeus/Zbot, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2007, είναι το κακόβουλοTrojan που έχει τη δυνατότητα να υποκλέψει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών. Έως τώρα το είχαμε δει να διανέμεται μόνο μέσω καθοδηγούμενων λήψεων και επιθέσεων ηλεκτρονικού phishing.

Ερευνητές ασφάλειας της TrendMicroανακάλυψαν μια νέα έκδοση του Zeus, η οποία εντοπίστηκε σε ένα επεξεργασμένο PDF, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ένα τιμολόγιο.

Μόλις χρήστης ανοίξει το αρχείο pdf, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια τουAdobe reader και να εγκαταστήσει το κακόβουλο λογισμικό.

Οι κακόβουλοι χρήστες που κρύβονται πίσω από το Trojan Zeus, έχουν προσθέσει δύο νέα χαρακτηριστικά στο δημιούργημά τους. Το πρώτο αφορά την αυτόματη ενημέρωση, όπου μπορεί να κάνει λήψη και να τρέξει ένα ενημερωμένο αντίγραφο αυτόματα. Η δεύτερη αφορά την αυτόματη διάδοση, όπου μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλους υπολογιστές μέσω αφαιρούμενων δίσκων όπως ένα USB flash drive.
SecNews Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ