2013-06-17 12:31:04
Φωτογραφία για Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ
Στην Ημαθία. Εμπλέκονται ένας 54χρονος και ένας 34χρονος. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από Υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

Η μήνυση αφορούσε άγνωστα άτομα, τα οποία με τη χρήση πολλών ηλεκτρονικών ιχνών, υπέβαλαν μέσω διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, δηλώνοντας εργαζόμενους και ημέρες απασχόλησής, που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση και αφορούσαν έργα, είτε εικονικά, είτε πραγματικά, με πιστωμένα ένσημα.

Οι ψευδώς δηλωμένοι υπάλληλοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κ.λπ.). Η συνολική ζημιά για το Ι.Κ.Α, σύμφωνα με την υποβληθείσα μήνυση υπολογίζεται σε 15.471 ευρώ, ενώ τα κέρδη για τους δράστες υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και την ψηφιακή ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, προέκυψε ότι οι συνδέσεις του διαδικτύου, μέσω των οποίων είχαν υποβληθεί οι ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, αντιστοιχούσαν στους προαναφερόμενους δράστες.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φάκελος ο οποίος περιείχε 100 σελίδες από επίμαχες Α.Π.Δ. εργαζομένων, ένας φάκελος που περιείχε 10 σελίδες από έγγραφα σχετικά με το Ι.Κ.Α. καθώς και λίστα με ονόματα συνεργαζόμενων εργατών.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.
rthess.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ