2013-06-17 20:24:59
Φωτογραφία για Συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις ή εκλογές
Η κρισιμότερη σύσκεψη των τελευταίων μηνών βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Απόψε, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης πρέπει να αποφασίσουν όχι απλώς για την ΕΡΤ αλλά εάν η χώρα θα μπει στην περιπέτεια των εκλογών ή εάν η τρικομματική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια. Μέχρι και την τελευταία στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου εμφανιζόταν αμετακίνητο υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να ξανανοίξει.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Β.Βενιζέλος προσέρχεται με πρόταση 2000 απολύσεων απ όλο τον δημόσιο τομέα κι όχι μόνο από την ΕΡΤ πρόταση την οποία σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δεν απορρίπτει το Μαξίμου ,δεν δέχεται όμως το προαπαιτούμενο που θέτει το ΠΑΣΟΚ που είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Αμετακίνητος εμφανίζεται ο Φ. Κουβέλης, απαιτώντας απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Πάντως πίσω από το θέμα της ΕΡΤ κρύβεται η απαίτηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να βρεθεί ένα νέο επίπεδο λειτουργίας της κυβέρνησης με τα δύο κόμματα να έχουν καθοριστικό κι όχι συμβουλευτικό ρόλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Σαμαράς, σε μια κίνηση εκτόνωσης, θα προτείνει άμεσο ανασχηματισμό με την είσοδο στην κυβέρνηση στελεχών των δύο άλλων κομμάτων.

Γεγονός είναι ότι αν απόψε δεν βρεθεί κοινός τόπος η τρικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να κινήσει αργά ή γρήγορα εκλογικές διαδικασίες με ό,τι σημαίνει αυτό για τη χώρα.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ