2013-06-17 20:21:48
Φωτογραφία για Στον αέρα όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα κάλυπτε η ΕΡT
Eνα μπερδεμένο «κουβάρι» αποτελούν τα αθλητικά δικαιώματα που έχει στην ιδιοκτησία της η ΕΡΤ. Το υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε την κεντρική διαχείρισή τους παραχωρώντας έναντι τιμήματος που δεν ανακοινώθηκε, στον ΣΚΑΙ τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στον οποίο η πράσινη ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α1 μπάσκετ αλλά και το Confederations Cup.

Η ΕΡΤ είχε πληρώσει για τα δικαιώματα και είχε εξασφαλίσει διαφήμιση, και ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο τελικός απολογισμός. Και μπορεί η παραχώρησή τους να συνέπεσε με τη διεξαγωγή τους, όμως από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα με τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει μπροστά της η ΕΡΤ.

Το μεγάλο ζήτημα είναι οι αγώνες του Champions League, για τους οποίους στις 5 Ιουλίου η ΕΡΤ καλείται να πληρώσει την πρώτη δόση της περιόδου 2013-14 για τη μετάδοση των αγώνων των ευρωπαϊκών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλητή Ολυμπιακού.


Πριν από την απόφαση για τη διάλυση της ΕΡΤ, η διοίκηση εξέταζε το ενδεχόμενο προσφυγής σε Διαιτησία στα Ελβετικά δικαστήρια με στόχο τη μείωση του τιμήματος των 32,4 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια

Υπάρχει ακόμη η πρόσφατη συμφωνία με ένα ακόμη διεθνή οργανισμό, τη FIBA για τη μετάδοση του Eurobasket 2013, του Mundobasket 2014 και του Eurobasket 2015 έναντι ποσού 4 εκατ. ευρώ κερδίζοντας τη μάχη από την κοινοπραξία ΟΤΕ-ΑΝΤ1.

Ακόμη, η ΕΡΤ είχε αναλάβει τη μετάδοση των αγώνων ν της Α1 μπάσκετ πλην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και πλέον υπάρχουν σκέψεις στον ΟΤΕ TV να διεκδικήσει τις μικρές ομάδες.

Ερώτημα υπάρχει ακόμη και για τη Formula 1, το βάρος της οποίας δεν μπορούσε να σηκώσει πλέον ο Alpha.

Η ΕΡΤ χρηματοδοτούσε τη μετάδοση των αγώνων από το ανταποδοτικό τέλος, προσφέροντας μεταδόσεις και σε Υψηλή Ευκρίνεια, όπως και η nova. Οι συμφωνίες γίνονταν με δεδομένη την κερδοφορία της ΕΡΤ και τη μείωση του κόστους λειτουργίας της

To 2012 από τη μετάδοση του Champions League, του Euro 2012 και των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου είχε καθαρά έσοδα από διαφημίσεις ύψους 7.953.831 ευρώ.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ