2013-06-17 20:50:05
Φωτογραφία για Χατζηδάκης: Θα είναι λάθος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα για την ΕΡΤ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του “λουκέτου” στην ΕΡΤ, αλλά και για... το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM.

Ο υπουργός, ανέφερε:

Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει αντιληπτό πως η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές επειδή στο τέλος δεν είμαστε διατεθειμένοι να τηρήσουμε ότι έχουμε αποφασίσει».

«Είναι επώδυνο και για μας τους ίδιους. Όμως από την άλλη πλευρά, τι θα πούμε αν μείνουμε όλοι αδρανείς και η χώρα καταρρεύσει; Το κυρίαρχο διακύβευμα είναι η χώρα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη, να μπορέσει να πάρει τη δόση και να προχωρήσει μπροστά», τόνισε.

«Πέραν όμως της πολιτικής τοποθέτησης από τη μια ή την άλλη πλευρά υπάρχει και κάτι το οποίο είναι πολύ χειροπιαστό και συγκεκριμένο. Η διεθνής δέσμευση της χώρας. Αυτοί οι οποίοι διαφωνούν με την ΕΡΤ πρέπει να μας εξηγήσουν από που αλλού θα φύγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να μην σταθώ ότι εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό το πράγμα βεβαίως, διότι η δέσμευση της χώρας υπάρχει από τις αρχές του χρόνου», συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης.


Σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο. Πρόκειται να κρατήσει περίπου δύο μήνες». Και σχολίασε με νόημα: «Το μαύρο, άλλωστε, ήταν σχεδόν πρακτική, και πριν από την απόφαση», αναφερόμενος στις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών στην ΕΡΤ.

Τέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι “αν αποφασίσουμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα για την ΕΡΤ, νομίζω ότι θα κάνουμε λάθος”.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έδεσε» Κορδέρο η ΑΕΚ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έδεσε» Κορδέρο η ΑΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ