2013-06-17 21:15:20
Φωτογραφία για Τα σημεία προτάσεις του Σαμαρά στη σύσκεψη - Διαβάστε παρακάτω
Εννέα σημεία-βήματα απεμπλοκής από την κρίση παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη «Θέλω να αναβαθμίσουμε τη σχέση μας, για να μην παραδώσουμε τη χώρα στο λαϊκισμό για να μην πάμε σε εκλογές, για να μην παραγραφούν αδικήματα ( εννοώντας τη λίστα Λαγκάρντ) για να μην φύγει ο τουρισμός, να μη κινδυνεύσουν οι επενδύσεις ,να μην ακυρωθεί ο ΤΑΡ που συνδέεται με την ΔΕΣΦΑ», φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς.

Γι’ αυτό προτείνω, είπε, τη συγκρότηση διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία α) θα προσλάβει τον απαραίτητο προσώπων δημοσιογράφων και τεχνικών και ότι άλλο χρειάζεται β) καταρτίζει προσωρινό πρόγραμμα και παρακολουθεί την εφαρμογή του. Η θητεία της διοικούσας επιτροπής θα διαρκέσει μέχρι να συγκροτηθεί τα όργανα που προβλέπει ο νέος νόμος.

Τρίτον, είπε ο Πρωθυπουργός, συζητάμε άμεσα το νομοσχέδιο και μέσω ΑΣΕΠ αξιοποιείται το πλεονάζον προσωπικό με την αναλογία 1/1 όπου υπάρχουν κενά.


Τέταρτον, όπως ανέφερε, η διοικούσα θα βρει το περιεχόμενο, τους στόχους, την πολιτική και τον αριθμό των εργαζομένων που χρειάζονται για το μεταβατικό σχήμα .

Επίσης, θα ζητηθεί η συνδρομή από το BBC ή άλλο αξιόπιστο σύμβουλο για το know-how

Επίσης, ο Πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα του ανασχηματισμού μετά το συνέδριο της ΝΔ, ενώ είπε ότι θα οριστεί υφυπουργός με αποκλειστική αρμοδιότητα την ανασυγκρότησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τέλος, έκανε πρότεινε την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και να γίνει συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό και λειτουργία της κυβέρνησης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ