2013-06-17 23:35:38
Φωτογραφία για Η Βάσω Βουγιούκα πήρε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας
 Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά της (την Πέμπτη κλείνει τα 27 της χρόνια) έκανε στον εαυτό της η Βάσω Βουγιούκα η οποία τη Δευτέρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας του Ζάγκρεμπ.

Η πρωταθλήτριά μας ηττήθηκε στον τελικό της σπάθης από την Ουκρανίδα Όλγα Καρλάν με 15-7 μένοντας στη δεύτερη θέση κάνοντας όμως μια μεγάλη πορεία.

Στον γύρο των «64» η Βάσω Βουγιούκα επικράτησε άνετα της Ντόρα Βάργκα από την Ουγγαρία, ενώ στη συνέχεια πέρασε χωρίς αγώνα στις «16». Εκεί απέκλεισε πιο δύσκολα τη Γαλλίδα Σαρλότ Λεμπάχ με 15-13, ενώ στα προημιτελικά νίκησε 15-11 την Ισπανίδα Αρασέλι Ναβάρο, μπαίνοντας στην τετράδα.

Στον ημιτελικό ήταν η σειρά της Ιταλίδας Ιρένε Βέκι να λυγίσει από την σπάθη της ελληνίδας πρωταθλήτριας (15-11) που μπήκε πανηγυρικά στον τελικό όπου όμως έχασε το χρυσό.

Στο ξίφος ασκήσεως ανδρών ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος έφτασε μέχρι τους «16» όπου αποκλείστηκε από τον (μετέπειτα χάλκινο πρωταθλητή Ευρώπης) Βρετανό Τζέιμς Άντριου Ντέιβις με 15-10. Ο Έλληνας πρωταθλητής νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Δανό Φίλιπ Γιόργκεσεν με 15-8 και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάχμαν με 14-12 και κατετάγη 14ος. Όσο για τον Παναγιώτη Τεληπορανίδη, κατετάγη 66ος επί συνόλου 71 συμμετεχόντων.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ