2013-06-17 23:49:03
Φωτογραφία για Συμφώνησαν για ανασχηματισμό και νέα προγραμματική συμφωνία - Ξανανοίγει η ΕΡΤ με απόφαση του ΣτE
Μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο οποίο κρίθηκε το μέλλον της τριτοκομματικής κυβέρνησης, αλλά και το εάν η χώρα θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστή και η απόφαση του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ με την απόφαση ουσιαστικά να είναι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή στους δύο κυβερνητικούς εταίρους που τελικά δεν έγινε δεκτή τότε.

Από τις δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη έγινε σαφές πως η τριτοκομματική κυβέρνηση διασώζεται μιας και υπήρξε καταρχήν συμφωνία και έτσι απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά και για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της τριτοκομματικής κυβέρνησης, ενώ θα πρέπει να διερευνήσουν και τον ανασχηματισμό που τοποθετείται μετά το τέλος του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως άλλωστες έγινε γνωστό από τις δηλώσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων ο ανασχηματισμός είναι σίγουρος και σε αυτόν ακούγονται και τα σενάρια να μετέχουν τόσο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ