2013-06-18 00:31:04
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση καθαρισμού του βυθού του Θερμαϊκού κόλπου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Την πρώτη δράση καθαρισμού του βυθού του Θερμαϊκού κόλπου για τη φετινή χρονιά υλοποίησαν με επιτυχία η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον “Σύνδεσμο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας”, τον “Σύνδεσμο Ελλήνων Bατραχανθρώπων- Παράρτημα Θεσσαλονίκης” και το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 το πρωί στη Θεσσαλονίκη σε μία έκταση από το Λευκό Πύργο έως την Προβλήτα Α' του λιμανιού.

Στη δράση καθαρισμού του βυθού του Θερμαϊκού Κόλπου συμμετείχαν περίπου 40 εθελοντές δύτες και καταδρομείς από ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέλη του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και πλήθος κόσμου που έσπευσε να συνδράμει στην προσπάθεια που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν η απομάκρυνση μίας ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων και μπάζων από το βυθό του Θερμαϊκού, που ξεπέρασε σε χωρητικότητα τα δύο φορτία, τα οποία στη συνέχεια, φορτώθηκαν σε φορτηγά οχήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μεταφέρθηκαν σε ειδικούς, κατάλληλους χώρους.


Παρόντες στη δράση ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παπάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

“Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε τις περιβαλλοντικές μας δράσεις και εντατικοποιούμε τις προσπάθειες να παρέμβουμε σε ευαίσθητα σημεία της περιοχής μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρύπανσης, όπως ο Θερμαϊκός. Καθαρίζουμε τη θάλασσά μας από τα απορρίμματα και τα μπάζα, με την πολύτιμη βοήθεια των καταδρομέων και των δυτών που στάθηκαν αρωγοί στην πρωτοβουλία μας. Φροντίζουμε για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε τις δράσεις μας και σε άλλα λιμάνια της πόλης, όπως στη Μηχανιώνα, το Αγγελοχώρι και το Σταυρό, αλλά και στις περιφερειακές ενότητες με πλούσιο θαλάσσιο περιβάλλον, όπως η Χαλκιδική και η Πιερία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βελτίωση της τουριστικής τους εικόνας.

Ευχαριστώ θερμά το Σύνδεσμο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων και το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών αλλά και τους πολίτες για την πολύτιμη συνδρομή τους στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε το Θερμαϊκό μας καθαρό και να ενισχύσουμε στους συμπολίτες μας το αίσθημα της ευθύνης και της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον” δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Για άλλη μια φορά η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης έδωσε το “παρών” σε μια ακόμη συντονισμένη περιβαλλοντική δράση, με στόχο τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, που έχει ανάγκη από τη φροντίδα και την προστασία όλων μας. Καθαρές ακτές σημαίνουν καλύτερο περιβάλλον και ομορφότερη πόλη όχι μόνο για μας και για τα παιδιά μας, αλλά και για τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη μας” υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

“Η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΠΚΜ εντείνει το έργο της με ουσιαστικές και στοχευμένες δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε όλους τους πολίτες δίπλα μας. Η εθελοντική προσφορά και η ενεργός συμμετοχή όλων, όπως μας δείχνει η πολύτιμη δραστηριοποίηση των Συνδέσμων Καταδρομέων, Βατραχανθρώπων και των Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και των πολιτών και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, μας δείχνει το δρόμο. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τις δράσεις καθαρισμού του βυθού τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική και στην Πιερία ” σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΠΚΜ Φάνης Παπάς.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ