2013-06-18 00:28:44
Φωτογραφία για Για τους συκοφαντούμενους καρδιοχειρουργούς του Παίδων Η Αγία Σοφία
Από το Γραφείο Τύπου

Πριν από δύο μήνες, έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο η περίπτωση της μικρής Θάλειας Πετρίδου με... σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια, την οποία το Ωνάσειο δεν αναλάμβανε να χειρουργήσει και παρέπεμπε στο εξωτερικό. Οι γονείς της μικρής ζήτησαν, όπως όλοι μας, το αυτονόητο: ν’ ανοίξει η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ώστε να γίνει εκεί η επέμβαση του παιδιού τους από τον θεράποντα γιατρό του, ο οποίος το είχε επιτυχώς χειρουργήσει και σε ηλικία 35 ημερών. Μετά από παρέμβαση εισαγγελέως, ο οποίος αναγνώρισε το νόμιμο και θεμιτό των προσπαθειών μας και μετά από αγώνα 20 μηνών, στις 3 Ιουνίου άνοιξε, επιτέλους, η ΚΕΜ. Στις 11 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δύσκολη επέμβαση στη μικρή Θάλεια, η οποία έχει πολύ ικανοποιητική μετεγχειρητική πορεία.

Το γεγονός αυτό αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ, γιατί η αλήθεια διαψεύδει για άλλη μια φορά την εικόνα των «επίορκων» γιατρών που δήθεν τσακώνονται πάνω από ναρκωμένα παιδιά, εικόνα που επί τόσους μήνες θέλησαν να μας επιβάλλουν, για να κρατούν το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο κλειστό
. Αντιθέτως, κάποιοι έσπευσαν να διαρρεύσουν την “απόφαση” και τις ποινές του Πειθαρχικού της 1ης ΥΠΕ κατά των Καρδιοχειρουργών του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε συγκεκριμένα, πάντα τα ίδια, ΜΜΕ, χωρίς να έχουν καν γνωστοποιηθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους! Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που τα έδωσαν στη δημοσιότητα. Υποθέτουμε ότι είναι οι ίδιοι που, κατά τον ίδιο τρόπο, διέρρευσαν προ μηνών και την συμπληρωματική ΕΔΕ. Είναι, προφανώς, αυτοί που κάποια άλλη ΕΔΕ, της οποίας το πόρισμα φωτογράφιζε τους ίδιους ως υπεύθυνους για την όποια δυσλειτουργία του Κέντρου, την αποσιώπησαν. Και τα συγκεκριμένα ΜΜΕ με προθυμία αξιοποίησαν την ευκαιρία να «κατασπαράξουν», για μια ακόμα φορά, τους καρδιοχειρουργούς του Κέντρου, μεταξύ αυτών τον ευεργέτη της μικρής Θάλειας, όπως και τόσων άλλων παιδιών, ο οποίος έχει την στήριξη όλων των γονέων!

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η ιστορία του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» επιχειρείται να κλείσει έτσι όπως ακριβώς άρχισε και, δυστυχώς, συνεχίστηκε μέχρι σήμερα. Το 2011, η ηγεσία του Νοσοκομείου, για να δικαιολογήσει το κλείσιμο του μοναδικού αυτού Κέντρου και τη μαζική παραπομπή των καρδιοπαθών παιδιών στο Ωνάσειο, παρέδωσε με φανταστικές και συκοφαντικές κατηγορίες τους γιατρούς στα ΜΜΕ, για τα περαιτέρω. Στη συνέχεια, η ίδια ηγεσία παρέπεμψε τους γιατρούς στο Πειθαρχικό με κατηγορίες, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με αυτές που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας. Σήμερα, με τις διαρροές των «βαριών ποινών», επιχειρείται εκ νέου ο διασυρμός και των γιατρών και του Κέντρου στην κοινή γνώμη, ώστε να δικαιολογηθούν σχέδια υπολειτουργίας του ή δορυφοροποίησής του σε ιδιωτικά κέντρα.

Κι ενώ σήμερα μπορούν, πλέον, να πραγματοποιηθούν στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» όλες, σχεδόν, οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και τα χειρουργεία άρχισαν να προγραμματίζονται από τις λίστες αναμονής, μάθαμε πως προτάθηκε εκ νέου το κλείσιμο της ΚΕΜ και η μετεγχειρητική νοσηλεία των καρδιοπαθών παιδιών να γίνεται στη γενική ΜΕΘ. Υπενθυμίζουμε σε όσους έχουν ασθενή μνήμη, ότι αυτό συνέβη πάλι πριν 20 μήνες, όταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2011 έκλεισε η ΚΕΜ και τα παιδιά μας μεταφέρονταν μέσω κοινόχρηστων ασανσέρ (!) στη γενική ΜΕΘ! Τότε, με τεκμηριωμένη επιστολή τους, τόσο οι γιατροί της ΜΕΘ, όσο και το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου διαμαρτυρήθηκαν για το επικίνδυνο και ακατάλληλο αυτής της πρότασης. Ο ίδιος δε ο Διοικητής κ. Παπασάββας, τον Μάρτιο του 2013, όταν άνοιξε το Κέντρο για απλά περιστατικά, τόνιζε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολυπλοκότερα, για να μην ξαναγίνει το ίδιο λάθος και τεθούν παιδιά σε κίνδυνο, λόγω της μεταφοράς τους σε άλλες Εντατικές.

Η ΚΕΜ, δεν πρόλαβε να ανοίξει και κινδυνεύει πάλι να κλείσει.

Όπως όλα δείχνουν, επιβεβαιώνεται η εξ αρχής πρόβλεψή μας πως κάποιοι θέλουν, πάση θυσία, το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της Ελλάδας κλειστό ή, στην καλύτερη περίπτωση, να εξυπηρετεί απλά περιστατικά, για να μην παρακωλύονται τα συμφέροντα των ιδιωτικών. Το σχέδιο αποδόμησης του ΕΚΑΣΚΑΠ συνεχίζεται ως σήμερα, τόσο θέτοντας ως εξιλαστήρια θύματα τους γιατρούς, όσο με την απόπειρα να ξανακλείσει η ΚΕΜ, που μόλις άνοιξε!

Η αδικία και το παράλογο έφτασαν, πλέον, στο αποκορύφωμά τους! Δε θα αφήσουμε να τιμωρούνται άδικα γιατροί καταξιωμένοι στη συνείδηση όλου του κόσμου, ούτε να υπολειτουργεί ξανά το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας! Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείωτος, για το καλό των καρδιοπαθών παιδιών μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ

«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ