2013-06-18 04:01:15
Φωτογραφία για Συρία: Η Σαουδική Αραβία προμηθεύει με πυραύλους τους αντάρτες
Η Σαουδική Αραβία, που διάκειται εχθρικά έναντι του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξαρχής στη σύγκρουση στη Συρία, άρχισε να... προμηθεύει με αντιαεροπορικούς πυραύλους τους αντικαθεστωτικούς μαχητές, «σε μικρή κλίμακα», πριν από δύο μήνες, δήλωσε σήμερα μια κυβερνητική πηγή που δεν κατονομάζεται στην περιοχή του Κόλπου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή οι φορητοί πύραυλοι είχαν αποκτηθεί κυρίως από προμηθευτές στη Γαλλία και στο Βέλγιο, ενώ η Γαλλία κάλυψε το κόστος της μεταφοράς των προηγμένων αυτών οπλικών συστημάτων στην περιοχή.

Η προμήθεια των φορητών πυραύλων είχε προορισμό τις δυνάμεις του στρατηγού Σαλίμ Ιντρίς, του ηγέτη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), που αποτελεί τον κυριότερο σύμμαχο της Σαουδικής Αραβίας στις τάξεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Πάντοτε κατά την ίδια πηγή, το βασίλειο ανέλαβε πιο ενεργό ρόλο στη συριακή σύρραξη τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της κλιμάκωσης της σύρραξης και των ανησυχιών στο Ριάντ για την εμπλοκή της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ σε αυτή.

Δεν ήταν διαθέσιμος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας για σχόλια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ