2013-06-18 04:24:04
Φωτογραφία για G8: Πιέσεις στην Ευρωζώνη για τη μεταρρύθμιση των τραπεζών
Πιέσεις δέχθηκε τη Δευτέρα η Ευρωζώνη από τις άλλες μεγάλες οικονομίες που συμμετέχουν στην σύνοδο της G8, προκειμένου να προχωρήσει στην τραπεζική ένωση.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) επισημαίνουν ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση της κρίσης του ευρώ, ωστόσο η Ευρωζώνη παραμένει σε ύφεση και υπογράμμισαν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις.

«Οι πτωτικοί κίνδυνοι στην ζώνη του ευρώ έχουν μειωθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, αλλά αυτή παραμένει σε ύφεση», σημείωσαν.

Οι ηγέτες της G8 υπογράμμισαν επίσης ότι οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές παραμένουν ασθενείς, αν και οι πτωτικοί κίνδυνοι έχουν μειωθεί χάρη εν μέρει στην πολιτική δράση που ανέλαβαν οι ΗΠΑ, η Ευρωζώνη και η Ιαπωνία.

«Η ανάκαμψη των ΗΠΑ συνεχίζεται και το έλλειμμα μειώνεται γρήγορα στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης ανάγκης για περαιτέρω πρόοδο προς μια εξισορροπημένη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα και επικεντρωμένες επενδύσεις για την προώθηση της ανάπτυξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να επιτρέπει μια βραχυπρόθεσμη ευελιξία για να προσαρμόζεται στις διάφορες οικονομικές συνθήκες.

«Ο ρυθμός της δημοσιονομικής σταθεροποίησης θα πρέπει να διαφοροποιείται ανάλογα με τις διαφορετικές μας εθνικές οικονομικές περιστάσεις», υπογράμμισαν.

Οι ηγέτες της G8 σημείωσαν επίσης ότι η Ιαπωνία χρειάζεται να αντιμετωπίσει την πρόκληση του καθορισμού ενός αξιόπιστου μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου.

«Η ανάπτυξη της Ιαπωνίας θα υποστηριχθεί από το βραχυπρόθεσμο πακέτο της δημοσιονομικών μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, την θαρραλέα νομισματική πολιτική και την πρόσφατα ανακοινωθείσα στρατηγική για την προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων», επισημαίνουν και προσθέτουν ωστόσο πως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση που έχει ο καθορισμός ενός αξιόπιστου μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου.

Την ίδια ώρα περίπου 1.000 ακτιβιστές πραγματοποιούσαν πορεία προς την τοποθεσία στην οποία διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής της G8 στην Βόρεια Ιρλανδία, ζητώντας από τους ηγέτες να δοθεί τέλος στην πείνα στον κόσμο, να προωθηθούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να απαγορευτεί η εξόρυξη φυσικού αερίου με τη διαδικασία της λεγόμενης υδραυλικής ρωγμάτωσης.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί κατά την διάρκεια της G8.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ