2013-06-18 04:49:03
Φωτογραφία για Καναδάς: Συνελήφθη ο δήμαρχος του Μόντρεαλ
Τον δήμαρχο του Μόντρεαλ συνέλαβε τη Δευτέρα η μονάδα αντιδιαφθοράς της αστυνομίας του Κεμπέκ στον Καναδά, λίγους μήνες μετά την... παραίτηση του προκατόχου του, για διαφθορά.

Ο Μάικλ Άπλμπαουμ αντιμετωπίζει κατηγορίες για 14 αδικήματα, μεταξύ αυτών για εξαπάτηση της κυβέρνησης και αφορούν την περίοδο κατά την οποία ο δήμαρχος του Μόντρεαλ διαχειριζόταν τα κοινά ως επικεφαλής δημοτικού διαμερίσματος, από το 2006 έως το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες,το όνομα του φέρεται εμπλεκόμενo σε έκνομες δραστηριότητες σχετικές με σχέδια real estate στην πόλη.

Το Φεβρουάριο, η μονάδα αντιδιαφθοράς είχε εισβάλει στο δημαρχείο, καθώς και σε γραφεία δημοτικού διαμερίσματος το οποίο αντιπροσώπευε στο δήμο ο κ. Άπλμπαουμ.

Ο κ. Απλμπάουμ, ο πρώτος αγγλόφωνος δήμαρχος της γαλλόφωνης πόλης εδώ και 100 χρόνια, συνελήφθη νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην οικία του.

«Η διαφθορά και οι συμπαιγνίες δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές», δήλωσε ο Ρομπέρ Λαφρενιέρ, επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας αντιδιαφθοράς. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Οι κατηγορίες

Πολλοί πολιτικοί ηγέτες του Κεμπέκ καλούν ήδη τον δήμαρχο να παραιτηθεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ