2013-06-18 09:41:14
Φωτογραφία για Μπερλουσκόνι: Ξεχάστε το όριο του 3% για το έλλειμμα
Ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέβασε και πάλι τους τόνους μιλώντας για το οικονομικό μέλλον της Ιταλίας και στις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι ζωτικής σημασίας να καταφέρουμε να αποφύγουμε την αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22% που έχει προγραμματισθεί για τον Ιούλιο. Ας ξεπεράσουμε το όριο του 3% στο έλλειμμα, έτσι κι αλλιώς η Ευρώπη θα μας διώξει», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) κατά την διάρκεια εγκαινίων οίκου ευγηρίας στην βόρειο Ιταλία.

«Η κυβέρνηση μας από ό,τι έχει διαρρεύσει, αναζητεί με κάθε τρόπο 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το 1% του προϋπολογισμού της χώρας κι είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να εξευρεθούν τα χρήματα αυτά», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε και πάλι από τον νυν επικεφαλής της κυβέρνησης συμμαχίας της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα «να πάει στις Βρυξέλλες και να πει στους ιθύνοντες της Ένωσης ότι η Ιταλία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση λόγω της λιτότητας που της επιβλήθηκε», προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και το όριο του 3%, που έχει οριστεί για την σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ πρέπει να ξεχασθούν οριστικά». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ