2013-06-18 15:00:38
Φωτογραφία για Τελεσίγραφο Κουβέλη: Λειτουργείστε την ΕΡΤ αλλιώς δεν θα έρθω στην σύσκεψη!
Πιο σκληρή στάση από το ΠΑΣΟΚ τηρεί τις τελευταίες ώρες η ΔΗΜΑΡ στο θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε εκτός απροόπτου, το κόμμα του Φώτη Κουβέληνα ψηφίσει την τροπολογία του ΚΚΕ για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης προσανατολίζεται ακόμα και να μην πάει στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αν μέχρι αύριο δεν επανελειτουργήσει κανονικά η ΕΡΤ.

Με ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ τονίζει: "Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή. Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ.

Έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια.


Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από κει και πέρα, με την ΕΡΤ σε λειτουργία, να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ."

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

"Ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου επιβάλλει την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή."
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ