2013-06-18 16:10:03
Φωτογραφία για Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, σχετικά με το brand name της Αθήνας
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, συμφωνεί απόλυτα με την επισήμανση του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, σχετικά με το brand name της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρεάδης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για την παρουσίαση της εταιρείας MARKETING GREECE Α.Ε. για τον τουρισμό (Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013), αναφερόμενος στη σημασία του branding και του τουριστικού marketing, σχολίασε ότι η λέξη Attica (Αττική) δεν είναι αναγνωρίσιμη στις αγορές του εξωτερικού, σε αντίθεση με τη λέξη Athens (Αθήνα), που αποτελεί λέξη σύμβολο για ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Ανδρεάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγνωρισιμότητα της λέξης ‘Αθήνα’ για τους επισκέπτες του εξωτερικού. Το στοιχείο αυτό άλλωστε μας οδήγησε στην επιλογή του βασικού συνθήματος του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο εστιάζει στη λέξη Αθήνα και είναι το ‘Athens Live’.


Χαίρομαι που άνθρωποι της τουριστικής αγοράς επιβεβαιώνουν αυτό που από τις αρχές του 2010, οπότε και το σχέδιο Καλλικράτης είχε μπει σε φάση δημόσιας διαβούλευσης, είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους, και με πλήθος επιστολών μου, ότι ο νέος (τότε) θεσμός της Περιφέρειας θα έπρεπε να διατηρήσει τον τίτλο «Περιφέρεια Αθηνών- Πειραιώς». Μάλιστα σε επιστολή μου (ως Νομάρχης Αθηνών) στον τότε Πρωθυπουργό είχα επισημάνει ότι ‘το όνομα της Αθήνας είναι αυτό που χρησιμοποιείται διεθνώς και αυτή η ονομασία είναι που κουβαλά μια τεράστια ιστορία χιλιάδων ετών. Κανείς στο εξωτερικό ή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζοντάς την ως Αττική, αλλά ως Αθήνα’ .

Είχα προτείνει μάλιστα η χρήση της λέξης ‘Αθήνα’ να διατηρηθεί και στο νέο σχήμα, αφού «η αναγκαιότητα διατήρησης του ονόματος της Αθήνας είναι προφανής, ιδίως για λόγους τουριστικούς και εμπορικούς, καθώς αυτή είναι η καθιερωμένη ονομασία σε όλες τις επαγγελματικές, εμπορικές, πολιτιστικές και καθημερινές συναλλαγές».

Δυστυχώς τότε δεν εισακούστηκα, και σήμερα το βρίσκουμε μπροστά μας, ως ένα ακόμη εμπόδιο για την ανάπτυξη της Αττικής. Οι μεγαλόπνοοι σχεδιασμοί, καλό θα είναι να ξεκινάνε από τα πιο απλά πράγματα, και να έχουν επαφή με την πραγματικότητα, αν θέλουμε να έχουν και αποτέλεσμα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ