2013-06-18 16:16:04
Φωτογραφία για Ελλάδα: Παράγοντας σταθερότητας ή αντικείμενο αποσταθεροποίησης;
Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτες και ακόμα και παραδοσιακά έγκριτοι δημοσιογράφοι αποφεύγουν πλέον τις όποιες προβλέψεις-εκτιμήσεις. Γενικά στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της, επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας με τις κοινωνικοπολιτικές κρίσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά την μεγάλη σε κλίμακα ένταση στην Τουρκία, η οποία και συνεχίζεται, πολιτικές αναταραχές λαμβάνουν χώρα σε Βουλγαρία και Τσεχία.

Σας είχαμε προετοιμάσει για εξελίξεις και πράγματι περνούν μπροστά από τα μάτια σας. Το Βερολίνο και η Ευρωζώνη δέχονται πιέσεις κατά την σύνοδο των G8, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης στον απόηχο της κατ’ αρχήν συμφωνίας για την δημιουργία διατλαντικής ένωσης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Η.Π.Α., κάτι που αποτελεί προπομπός της συγχώνευσης των δύο ηπείρων. Σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων καταλαμβάνει και το θέμα της Συρίας, πάνω στο οποίο διαφωνούν κάθετα Ουάσινγκτον και Μόσχα και κανείς δεν ξέρει τι τελικά θα συμφωνηθεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως αργά ή γρήγορα δεν θα αποφευχθεί μια ενδεχόμενη σύρραξη.


Στην Ελλάδα τα συμφέροντα αποφάσισαν ότι δεν εξυπηρετεί ακόμα κανέναν η αύξηση της κοινωνικής πόλωσης, η οποία θα προκαλείτο από εκλογές. Όπως έχουμε πολλάκις αναλύσει, την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο την χρειάζονται -με τα τωρινά τουλάχιστον δεδομένα- όλοι λόγω γεωστρατηγικής θέσης, ως αποκούμπι σταθερότητας σε περίπτωση που η αντιπαράθεση σε Μέση Ανατολή ξεφύγει εκτός ελέγχου. Εκεί πόνταρε λογικά ο Αντώνης Σαμαράς και επέβαλλε την γραμμή του για την ΕΡΤ, η οποία και έπαψε να υπάρχει ως εταιρεία με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο αέρα, χωρίς κανείς να γνωρίζει πως τελικά θα αντιδράσουν ή εάν υποχωρήσουν στην απόφαση του ΣτΕ.

Βέβαια η κυβέρνηση «τσαλακώθηκε» και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσο και αν θα κρατήσει, αφού οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν τον Σαμαρά στο τιμόνι, λόγω της προσπάθειας προσέγγισης με τον ρωσικό παράγοντα. Πολλά θα εξαρτηθούν και στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, όπου η Συγγρού έχει ποντάρει πολλά για να φέρει σε πέρας το κυβερνητικό της σχέδιο. Επίσης αρκετά θα κρίνουν και οι γερμανικές εκλογές, καθότι η ΝΔ χαίρει της υποστήριξης της τωρινής κυβέρνησης Μέρκελ, η οποία βρίσκεται μέχρι στιγμής σε ανοιχτή γραμμή με Πούτιν.

Η κατάσταση δεν επιτρέπει δραστικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Βουλής, μιας και δεν έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής εναλλακτικό σχέδιο από αυτό που οδηγεί καλώς ή κακώς στην παρούσα φάση την χώρα. Εφεξής τα κόμματα οφείλουν να ρίξουν το βάρος τους σε πρακτικές λύσεις για την εξισορρόπηση των οικονομικών και εθνικών θεμάτων μας, αφήνοντας στην άκρη νομοσχέδια και θεωρήματα ιδεοληπτικού-παγκοσμιοποιητικού περιεχομένου που βλάπτουν την συνοχή της κοινωνίας.

Ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης δεν έχει παρέλθει. Αυτό πρέπει να το βάλουν όλοι εκεί στην Βουλή καλά στο μυαλό τους, αφού θα είναι οι πρώτοι. τους οποίους το σύστημα, που πολλοί από αυτούς συνειδητά ή ανεπίγνωστα υπηρετούν, θα τους βάλει στην άκρη, άπαξ και έρθει η ώρας της επιβολής παγκόσμιας τάξης, μεταξύ των άλλων, και στην Ελλάδα.
pygmi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ