2013-06-18 16:20:06
Φωτογραφία για Εγκαίνια του Πρότυπου Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Τα εγκαίνια του πρότυπου Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήμο Χαλανδρίου τέλεσε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεσμικών παραγόντων από τον χώρο της υγείας, καθώς και εκπροσώπων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι: Γιώργος Καλατζής – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Θεοχάρης Μπίρμπος – Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου, Κωνσταντίνος Μανιάτης – Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Σγουρού, Απόστολος Κακλαμάνης – βουλευτής Β’ Αθηνών ΠΑΣΟΚ, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ, Παναγιώτης Κουρουπλής – βουλευτής Β’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βασίλης Καπερνάρος – βουλευτής Β’ Αθηνών Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Πατούλης – Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Ζορμπάς – Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Δημήτριος Δέμος – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Χρήστος Αντωνόπουλος – εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, Κωνσταντίνος Καρατζάς – πρώην Διοικητής της Aspis Bank.


Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Γιώργος Κουράσης, τόνισε στην ομιλία του: «Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε 100 τουλάχιστον ωφελούμενους κάθε μήνα. Με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι πρότυπο, καθώς τα φάρμακα που θα προσφέρονται από τα ελληνικά εργοστάσια θα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες φαρμάκων και παραφαρμάκων για την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, ο οποίος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Χαλανδρίου, δήλωσε: «Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια μικρή όαση που θέλει να ανακουφίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση αυτές τις δύσκολες ώρες για την Πατρίδα μας. Αυτή η προσπάθεια αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας, δήλωσε: «Αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα μας, τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν το ηχηρότερο μήνυμα αισιοδοξίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Μακαριώτατος με την ΠΕΦ είναι βήμα διαφύλαξης της κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας».

Ο κ. Δημήτριος Δέμος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, μιλώντας εκ μέρους τη ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, σημείωσε: «Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μας βρίσκει συνοδοιπόρους και υποστηρικτές στον καθημερινό αγώνα στήριξης των αδύναμων ομάδων της κοινωνίας μας, γι’ αυτό και δε διστάσαμε στιγμή να ανταποκριθούμε. Στο κάλεσμα αυτό ακολουθήσαμε απ’ την αρχή την καρδιά μας. Και η καρδιά μας χτυπάει ελληνικά. Η ΠΕΦ στηρίζει με χαρά το Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ είμαστε έτοιμοι να δηλώσουμε «παρόν» και σε οποιαδήποτε αντίστοιχη πρωτοβουλία στο μέλλον».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην ήδη πλούσια φιλανθρωπική δράση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, φάρμακα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Χαλανδρίου. Τα φάρμακα που παρέχει εντελώς δωρεάν και αποκλειστικά η ΠΕΦ στο Κοινωνικό Φαρμακείο, καλύπτουν όλες τις κατηγορίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περιλαμβάνουν συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Από το Κοινωνικό Φαρμακείο μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι Χαλανδρίου που δικαιούνται την ειδική κάρτα ωφελούμενου, σύμφωνα με τις σχετικές προϋποθέσεις και διαδικασίες του Δήμου.

Σε μια περίοδο εκτεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ιδιαίτερα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός της φαρμακευτικής κάλυψης, ο ρόλος ενός δικτύου Κοινωνικών Φαρμακείων μπορεί να αποδειχθεί κομβικός.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων πόρων του Υπουργείου Εργασίας και στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο της οδού Στρ. Παπάγου 7, μαζί με άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου Χαλανδρίου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Διαμεσολάβησης. Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 17:00.
amen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ