2013-06-18 19:24:05
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά-τρόικας
Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν λίγο πριν τις 19.00 οι εκπρόσωποι των δανειστών για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014 που ενδέχεται να προκύψει λόγω του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ από κυβερνητικής πλευράς αναμένεται να τεθεί και πάλι το ζήτημα της μείωσης για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για το οποίο ωστόσο η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη, καθώς εξετάζει τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών την περασμένη Κυριακή η τρόικα εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και επικριτική για το γεγονός ότι ο νέος φόρος ακινήτων είναι ακόμη υπό συζήτηση και η διακομματική επιτροπή που ασχολείται εδώ και περίπου οκτώ μήνες με το θέμα, δεν έχει καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα με τη μορφή ενός νομοσχεδίου που να διασφαλίζει τις αναμενόμενες εισπράξεις των 3,2 δισ. ευρώ από το συγκεκριμένο φόρο.


Ανοικτό σύμφωνα με το ΑΜΠΕ είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί η παρουσία των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, με το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποστολής των εκπροσώπων των δανειστών να οριστικοποιείται μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται οι επικεφαλής της τρόικας να επιστρέψουν στην Αθήνα αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη, στην οποία θα παραβρεθούν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ