2013-06-19 04:34:04
Φωτογραφία για Η Fisker χάνει 35 χιλ. δολάρια για κάθε Karma
Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Fisker δήλωσε ότι έχασε τα 4 τελευταία χρόνια 1 δις δολ. από... τα μοντέλα της και μάλιστα ανέφερε ότι από κάθε Karma που κατασκευάζει χάνει 35 χιλ. δολ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο, η αμερικανικών συμφερόντων αυτοκινητοβιομηχανία Fisker, η οποία παράγει ηλεκτροκίνητα κι υβριδικά οχήματα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο υβριδικό μοντέλο που παρουσίασε, το Karma, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη ζημία της εταιρείας. Οι πολλαπλές ανασχεδιάσεις, καθώς και οι διορθώσεις πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο, επέφεραν καθυστερήσεις και ανέβασαν δραματικά το κόστος παραγωγής. Παράλληλα, υπήρξαν κι ακυρώσεις παραγγελιών, με αποτέλεσμα να χάσει η εταιρεία, κατά τους ισχυρισμούς της, σχεδόν 100 εκατ. δολάρια.

Επιπλέον, παρά το αυξημένο κόστος, σύμφωνα με το Reuters, ο Henrik Fisker, υπεύθυνος της εταιρείας, παρέμεινε προσηλωμένος στην αρχική ιδέα του Karma, τόσο μηχανολογικά, όσο και αισθητικά και γι αυτό δεν κατάφερε το εν λόγω μοντέλο να πλασαριστεί εμπορικά με επιτυχία. Τουναντίον, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος, «βάζοντας μέσα» την εταιρεία κατά 35 χιλ. δολ. ανά μοντέλο παραγωγής, αφού πούλησε μόνο 2.450 μονάδες.


Τέλος, τα αλλεπάλληλα λάθη συσσώρευσαν χρέη σε λογαριασμούς και τράπεζες πάνω από 200 εκατ. δολ. και αθροιστικά πάνω από 1 δις δολ. για την τελευταία τετραετία. Συμπερασματικά, παρόλο που η ηλεκτροκίνηση, ολοένα κι αποκτά νέα μερίδια αγοράς, ειδικά στις Η.Π.Α. η παραπάνω εταιρεία, μάλλον οδεύει προς κλείσιμο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ