2013-06-19 12:36:03
Φωτογραφία για Στο Ελ. Βενιζέλος η «βασίλισσα των αιθέρων» - το μεγαλύτερο Β747-8! [video]
Τη «Βασίλισσα των Αιθέρων», το Β747-8 της Lufthansa, υποδέχτηκε χθές η Αθήνα σε μια εντυπωσιακή τελετή που διοργανώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» Στις 12 χθες το μεσημέρι, η νέα ναυαρχίδα της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας προσγειώθηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Lufthansa, σε μια από τις πλέον υποσχόμενες αγορές της Νότιας Ευρώπης.

Στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και φιλίας σε όλη την υφήλιο, η Lufthansa επέλεξε την Αθήνα για την παρουσίαση του μακρύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, τονίζοντας τη σημασία της Ελληνικής αγοράς για την γερμανική εταιρία. Αριθμώντας περισσότερο από 1,2 εκ. επιβάτες, οι οποίοι ταξίδεψαν πέρσι από/προς Ελλάδα, η Lufthansa κατέγραψε αύξηση 5% σε σύγκριση με το 2011, ενώ και οι προοπτικές για το 2013 είναι πολύ ευοίωνες.

Το Β747-8

Το αεροσκάφος Β747-8 διαθέτει μια σειρά από αεροδυναμικές βελτιώσεις (νέα πτερύγια, κορυφαίας απόδοσης κινητήρες), που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση καυσίμων και μείωση ρύπων, δύο από τους κύριους στόχους του προγράμματος SCORE της Lufthansa, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλαιού τύπου αεροσκαφών με σύγχρονα, αποδοτικά και αθόρυβα αεροσκάφη.


Ηδη η γερμανική αεροπορική εταιρία έχει δρομολογήσει επτά ολοκαίνουρια B747-8, ενώ έχει παραγγείλει άλλα 19 που αναμένεται να παραδοθούν έως το 2015.

Το νέο Jumbo έχει δρομολογηθεί από το 2012 σε δρομολόγια από τη Φρανκφούρτη προς Μπανγκαλόρ, Δελχί, Χονγκ Κονγκ, Ουάσινγκτον, Μαϊάμι και Λος Αντζελες, ενώ σε δοκιμαστική φάση βρίσκονται οι πτήσεις προς Μεξικό και Σάο Πάολο. Η διαχείριση της Lufthansa μελετά επιπλέον 45 πόλεις ανά την υφήλιο ως ενδεχόμενους υπερατλαντικούς προορισμούς των Boeing 747-8.

Στο εσωτερικό του, το Β747-8, χωρίζεται στην First Class, στην Business Class και στην Οικονομική.

Η First Class αποτελείται από 8 θέσεις, που βρίσκονται στην κυρίως καμπίνα, στις πρώτες σειρές του ρύγχους.

Η Βusiness Class αποτελείται από 32 θέσεις στο άνω κατάστρωμα και 60 θέσεις στην κυρίως καμπίνα και διαθέτει πλήρως επίπεδα κρεβάτια.

Η Οικονομική θέση διαθέτει μεγαλύτερο ατομικό χώρο για κάθε επιβάτη, ευρύχωρη καμπίνα, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, ενσωματωμένη υποδοχή παροχής ενέργειας για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Και βεβαίως, στις προσωπικές οθόνες των επιβατών υπάρχει εμπλουτισμένο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ψυχαγωγικά προγράμματα «κατόπιν ζήτησης», ταινίες σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και συναρπαστικά ντοκιμαντέρ, διεθνή ραδιοφωνικά κανάλια, ποικιλία μουσικών CDs, ηλεκτρονικά παιχνίδια, παιδικό κανάλι.
plektani.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ