2013-06-19 14:27:14
Φωτογραφία για Volkswagen TSI – Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς
• Η τεχνολογία TSI βραβεύεται για όγδοη συνεχή χρονιά

• Ο κινητήρας TSI 1.4 λίτρων είναι ο πιο επιτυχημένος κινητήρας στην 15η ιστορία του θεσμού

• Το βραβείο “Best New Engine Award” στον κινητήρα TSI με ACT (Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων)

Ο κινητήρας 1.4 λίτρων TSI της Volkswagen κέρδισε το βραβείο "Κινητήρας της Χρονιάς" για όγδοη συνεχή φορά στην κατηγορία από 1.0 μέχρι 1.4 λίτρα. Το γεγονός αυτό καθιστά τον 1.4 TSI ως τον πιο επιτυχημένο κινητήρα στα 15 χρόνια της ιστορίας του διεθνούς ανταγωνισμού τεχνολογίας κινητήρων. Επιπλέον, η Volkswagen έλαβε το πολυπόθητο "Best New Engine Award" για την τεχνολογία TSI, σε συνδυασμό με Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT), βραβείο που αναδεικνύει τον καλύτερο νέο κινητήρα που αναπτύχτηκε το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Από το 2006, η Volkswagen έχει λάβει μέχρι σήμερα συνολικά 13 βραβεία από την επιτροπή για τον "Κινητήρα της Χρονιάς”. Η επιτροπή, η οποία αποτελείται από 87 διεθνείς δημοσιογράφους, έχει δώσει στην τεχνολογία TSI μια ιστορική σειρά από νίκες. 


Την ίδια στιγμή, η Volkswagen, μετά την καθιέρωση της τεχνολογικής πλατφόρμας TSI που αποτέλεσε τον προπομπό του downsizing και για άλλους κατασκευαστές, προχωράει πάλι πρώτη στο επόμενο βήμα εξέλιξης των βενζινοκινητήρων που φέρει την σφραγίδα της πιο πρόσφατης καινοτομίας στους κινητήρες παραγωγής - TSI με Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων ACT.

Η Volkswagen είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που παρουσίασε το Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT) σε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα (TSI) - μια τεχνολογία που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή σε μεγαλύτερους κινητήρες των 8 και 12 κυλίνδρων. Η τεχνολογία ACT έκανε το ντεμπούτο της στο Polo και στο Golf με τον κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 103 kW / 140 PS. Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του δεύτερου και του τρίτου κυλίνδρου - σε συνδυασμό με ένα οικονομικό στυλ οδήγησης - μειώνει την κατανάλωση καυσίμου περισσότερο από 0,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Ακόμη και με δύο κυλίνδρους, ο άριστα ισορροπημένος 1.4 TSI κινητήρας παραμένει αθόρυβος και χωρίς κραδασμούς, όπως ακριβώς και όταν είναι ενεργοί και οι 4 θάλαμοι καύσης. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, ο νέος κινητήρας TSI με ACT επιτυγχάνει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων CO2 κατά 15%. 

Έχοντας κατασκευάσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 3,8 εκατομμύρια κινητήρες με τεχνολογία TSI, η Volkswagen αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στις τεχνολογίες υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων με άμεσο ψεκασμό καυσίμου. 

Στην Ελληνική αγορά, από το 2006 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η τεχνολογία TSI - στο Golf GT 1.4 TSI 170 PS,- έχουν διατεθεί περισσότερα από 60.000 αυτοκίνητα με κινητήρες TSI. Παράλληλα, είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά τα μοντέλα Polo και Golf με τον κινητήρα 1.4 TSI 140 PS με Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT).
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ