2013-06-19 14:25:06
Φωτογραφία για Απίθανες δικαιολογίες των Βρετανών για να μην πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος - «Xρησιμοποιώ την τηλεόραση ως λάμπα»
Τις πιο απίθανες δικαιολογίες για να αποφύγουν την ετήσια χρέωση του ανταποδοτικoύ τέλους χρησιμοποιούν οι Βρετανοί πολίτες, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Independent.

Κάποιος ιδιοκτήτης προσπάθησε να αποφύγει τη χρέωση λέγοντας ότι χρησιμοποιεί την τηλεόρασή του μόνο ως λάμπα για να διαβάζει, ενώ κάποιος άλλος δήλωσε ότι πιστεύει πως δεν θα έπρεπε να πληρώσει επειδή ο σκύλος του φέρεται να έχει συγγένεια με τον σκύλο της βασίλισσας.

Οπως αναφέρει και η Καθημερινή στη Βρετανία θα ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος. Το τέλος αυτό υποχρεούνται να καταβάλουν οι Βρετανοί κάθε χρόνο για τη νόμιμη χρήση τηλεόρασης. Η εταιρεία δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο με στόχο την ενημέρωση για τα κρούσματα παραβίασης. «Μερικές δικαιολογίες είναι πολύ αστείες, ενώ άλλες απαιτούν πολλή φαντασία και δημιουργικότητα, αλλά το να σε πιάσουν χωρίς άδεια τηλεόρασης θεωρείται αδίκημα και δεν είναι καθόλου για γέλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Στίβεν Φάρμερ.


Την ίδια στιγμή στοιχεία της εταιρείας αποκαλύπτουν πως περισσότερα από 13.000 νοικοκυριά στη Βρετανία χρησιμοποιούν ακόμη ασπρόμαυρη τηλεόραση, ενώ τουλάχιστον 400.000 άτομα συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν τηλεόραση χωρίς να έχουν τη σχετική άδεια. Αλλες δικαιολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους παραβάτες είναι ο ισχυρισμός ότι η τηλεόραση δεν τους ανήκει, αλλά την έχουν κλέψει ή ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο τοπικό κατάστημα, επειδή έκλεψαν στο παρελθόν. Το τέλος για τη χρήση έγχρωμης τηλεόρασης στη Βρετανία κοστίζει 145,50 λίρες, ενώ η άδεια για ασπρόμαυρη τηλεόραση μόλις 49 λίρες.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ