2013-06-19 18:22:04
Φωτογραφία για Και οι Γερμανοί κλέβουν το δημόσιο!
Επί πέντε χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της συγχωρεμένης της πεθεράς της μία Γερμανίδα, η οποία δικάστηκε σήμερα, ζημιώνοντας το ΙΚΑ κατά... 22.000 ευρώ.

Η 40χρονη στην απολογία της υποστήριξε ότι με κάποιον τρόπο έπρεπε να ζήσει… και προτίμησε να παίρνει τα χρήματα της σύνταξης, χωρίς να δηλώσει τον θάνατο της γυναίκας.

Εντύπωση έκανε στο δικαστήριο η καταγωγή της γυναίκας, μάλιστα η εισαγγελέας ζήτησε από τη Γερμανίδα δύο φορές να δηλώσει την καταγωγή της, «γιατί έχουμε ανάγκη να το ακούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς το ΙΚΑ πήρε τα χρήματα από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Τα δικαστήρια απασχόλησαν ακόμη δύο υποθέσεις με παράνομη είσπραξη συντάξεων, καθώς δικάστηκαν δύο γυναίκες που επίσης εισέπρατταν συντάξεις από αποθανόντες συνγγενείς τους.

Kαι οι δύο πάντως υποστήριξαν τα ίδια με τη Γερμανίδα, ότι δηλαδή πρέπει να ζήσουν με κάποιον τρόπο, γεγονός που στηλίτευσε μιλώντας στο cretalive η δικηγόρος του ΙΚΑ Αίγλη Δάφνη, για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί πολίτες.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ