2013-06-20 00:13:02
Φωτογραφία για Στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ την Πέμπτη ο Αντ. Σαμαράς
Στη Βιέννη αναμένεται την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων - μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Στη διευρυμένη, όπως χαρακτηρίζεται, Σύνοδο της Βιέννης αναμένονται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγοί της αντιπολίτευσης από χώρες εντός και εκτός της Ε.Ε. και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

Στη σύνοδο του ΕΛΚ, την οποία έχει συγκαλέσει ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, θα γίνει η προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27 και 28 Ιουνίου).

Τα αποτελέσματα της συνόδου θα ανακοινώσουν, μετά τη λήξη της σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Σπίντελεγκερ και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Βίλφριντ Μαρτένς.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο έχει μέλη 73 κόμματα από 40 χώρες της Ευρώπης, διαθέτει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα με 268 έδρες στο σύνολο των 754, ενώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι 13 από τους 27 ηγέτες του προέρχονται από το ΕΛΚ.

Σύμφωνα με πηγές του αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, η παρουσία των ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη, σηματοδοτεί την καθολική υποστήριξη των κομμάτων - μελών του ΕΛΚ προς το αυστριακό κόμμα, το οποίο κατέρχεται στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, στις 29 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας την πρώτη θέση από τους Σοσιαλδημοκράτες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Fake Email : Cydia app free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Fake Email : Cydia app free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ