2013-06-20 03:21:04
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών. Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες... στη Χαλκιδική και αρκετές χιλιάδες στην Πιερία δεν τολμούν να βγουν τα βράδια από τα ξενοδοχεία τους!

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι άμεση η κινητοποίηση για την έναρξη των ψεκασμών. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται τη στιγμή που αρχίζουν να αυξάνονται ιδιαίτερα οι πληθυσμοί των κουνουπιών.

«Ο καιρός μας βοήθησε μέχρι στιγμής αλλά από εδώ και πέρα δεν θα μας βοηθά. Τώρα θα αρχίσει να εκδηλώνεται το μεγάλο κύμα των κουνουπιών», ανέφερε ο διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, Γιώργος Γιουφτσίδης.

Ο Σπύρος Μουρελάτος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Οικοανάπτυξη», η οποία συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα καταπολέμησης εντόμων, συμφωνεί πως οι πληθυσμοί των κουνουπιών εφέτος ήταν λιγότεροι από άλλες χρονιές, αλλά προσθέτει πως «αυτές τις μέρες αρχίζει να αυξάνεται το πρόβλημα των κουνουπιών ιδιαίτερα στις περιοχές γύρω από τους ορυζώνες».


Σε ό,τι αφορά την ακριβή ημερομηνία έναρξης των ψεκασμών ο κ. Γιουφτσίδης σημείωσε πως η διαδικασία του διεθνή διαγωνισμού ορίζει ότι πρέπει να μεσολαβήσουν 15 μέρες για την τελική υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους προκειμένου μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. «Ωστόσο μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα καθώς στον διαγωνισμό ο υποψήφιος ήταν μόνο ένας κάθε φορά, άρα θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τον ιό του δυτικού Νείλου ο κ. Μουρελάτος, με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εντοπισμό τριών δειγμάτων μολυσμένων κουνουπιών στη νότια Ελλάδα, έκανε λόγο για φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένου ότι ο ιός έχει εγκατασταθεί στη χώρα από το 2010. Πάντως υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις κυκλοφορίας του ιού στη βόρεια Ελλάδα.

Οι παράγοντες του τουρισμού, πάντως, στη Χαλκιδική, επισημαίνουν ότι, από την αρχή του μήνα, που αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των τουριστών στην περιοχή, αυξήθηκαν και τα... κουνούπια. Υπογραμμίζουν την καθυστέρηση και ελπίζουν πως, με το που θα αρχίσουν οι ψεκασμοί, θα λυθεί και το πρόβλημα και θα μειωθεί η «χασούρα».
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ