2013-06-20 10:48:07
Φωτογραφία για Οι αγορές τιμωρούν τον Ερντογάν
Το κόστος δανεισμού της Τουρκίας εκτινάχθηκε στην πρώτη δημοπρασία κρατικών τίτλων από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις. Άγγιξε το 6,76% από 5,07% για ετήσιους τίτλους. Άνοδος 35 μονάδων βάσης και στα CDSs.

Οι αγορές... τιμωρούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις εξελίξεις στην Τουρκία καθώς το κόστος δανεισμού της χώρας εκτινάχθηκε στην πρώτη δημοπρασία κρατικών τίτλων από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας άντλησε 742,3 εκατ. λίρες (394,1 εκατ. δολ.) από ομόλογα με μηδενικό κουπόνι λήξεως το 2014, με μέση απόδοση στο 6,76% από 5,07% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Μαΐου.

Παράλληλα, τα CDSs των τουρκικών ομολόγων έχουν αναρριχηθεί κατά 35 μονάδες βάσης αυτόν το μήνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των αναδυόμενων αγορών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία.

Επίσης, οι αποδόσεις των διετών ομολόγων ενισχύθηκαν την Τρίτη κατά 57 μονάδες βάσης, όταν ο κ
. Ερντογάν δήλωσε ότι θα ενισχύσει την αστυνομία «με κάθε τρόπο» και δεν θα δεχθεί παράνομες διαδηλώσεις. «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε κόστος δανεισμού κοντά στο 5,07% για κάποιο χρονικό διάστημα» εξηγεί ο Burak Cetineker, διαχειριστής κεφαλαίων της Strateji Menkul Degerler και συμπλήρωσε: «Εάν οι εντάσεις συνεχιστούν, το κόστος δανεισμού μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος για να χαλιναγωγήσει τις έντονες πιέσεις στη λίρα.
EURO2day
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ