2013-06-20 12:47:04
Φωτογραφία για Η ιστορία πίσω από μία φωτογραφία που σοκάρει [video]
Εμβληματική της λαϊκής εξέγερσης στη Βραζιλία και της αστυνομικής καταστολής έχει γίνει μία φωτογραφία του πρακτορείου Associated Press που δείχνει έναν αστυνομικό να "αδειάζει" μία φιάλη με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο νεαρής φοιτήτριας.

Η φωτογραφία του Victor Caivano που κάνει το γύρο των ΜΜΕ, σοκάρει για την αγριότητα της συμπεριφοράς του αστυνόμου αλλά κυρίως για το γεγονός πως η επίθεση εναντίον της ήταν αναίτια, όπως αναφέρει ο ίδιος ο φωτογράφος.

Ο κ. Caivano περιγράφει πως πρόκειται για μία νεαρή φοιτήτρια που φαινόταν να ανήκει στη μεσαία τάξη, η οποία στεκόταν εντελώς μόνη σε μία ερημική πλευρά του δρόμου αργά το βράδυ, αφού η αστυνομία είχε εκκενώσει την περιοχή. "Η διαδήλωση είχε τελειώσει και δεν γίνονταν πια επεισόδια" περιγράφει.

Τότε ένστολοι την πλησίασαν και της είπαν να φύγει. Όταν αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν κάνει κάτι κακό, ένας αστυνομικός την ψέκασε "χωρίς δεύτερη σκέψη", όπως αναφέρει ο φωτογράφος, προσθέτοντας ότι η κοπέλα κλονίστηκε και άρχισε να ουρλιάζει και να τους βρίζει.


Στη συνέχεια την προσήγαγαν και εξαφανίστηκε μέσα στο βαν της αστυνομίας, ενώ από τότε αγνοείται η τύχη της.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός πως η κυβέρνησης της Βραζιλίας πήρε πίσω την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των λεωφορείων - απόφαση που στάθηκε αφορμή για την "έκρηξη" - οι διαδηλώσεις συνεχίζονται.

"Ποτάμια" από κόσμο σχηματίστηκαν στο Σάο Πάολο και τη Μπραζίλια ενώ συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είχαν προηγηθεί επεισόδια σε αγώνα ποδοσφαίρου για το Confederations Cup.

Οι πολίτες αντιδρούν στις υπέρογκες σπατάλες για το Παγκόσμιο Κύπελο, αλλά και την κρατική διαφθορά τη στιγμή που οι δημόσιες παροχές επιδεινώνονται.

Μεγάλη κινητοποίηση αναμένεται να γίνει σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

 
nooz.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ