2013-06-20 13:32:47
Φωτογραφία για Οι δημοσιογράφοι ψήφισαν ΜΑΥΡΟ στην ενημέρωση
Τι ακριβώς υπερψήφισε η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που πήραν μέρος στις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ;

Την πολιτική του μνημονίου, την επιβράβευση της συγκυβέρνησης Αντωνιάδου -Τρίμη στην ΕΣΗΕΑ, που πραγματοποίησε 300 και πλέον τυφλές απεργίες και εκατοντάδες απολύσεις, με αποτέλεσμα η ανεργία στον κλάδο να υπερβαίνει το 35 % με το λουκέτο που προκάλεσαν σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, μέσα σε μια διετία, υπερψήφισε η πλειοψηφία των δημοσιογράφων.

Κυρίως όμως με την ψήφο αυτή, δίνεται εντολή σε συγκεκριμένες παρατάξεις, που έβαλαν πλάτη στην Κυβέρνηση και στους εργοδότες για τις μειώσεις μισθών 20-45%, σε εφημερίδες κανάλια και δημόσια ΜΜΕ, το λουκέτο στην ΕΡΤ ενώ την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν «μπλακ-άουτ» στη ενημέρωση, να συνεχίσουν το έργο τους.

Είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα αυτά θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά και όσοι την στηρίζουν, ενόψει τους εγχειρήματος μαύρου στην ΕΡΤ, που σήμερα μπαίνει στη τελική του ευθεία.


Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΣΗΕΑ, σε σύνολο 3168 εγκύρων ψηφοδελτίων:

# «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» δηλαδή τρόικα της ΕΣΗΕΑ (η αλλιώς ψηφοδέλτιο Κεδίκογλου-Κουβέλη-ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη με συμπαράσταση των δύο βασικών μετόχων του Μega, του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και του ομίλου Αλαφούζου) έλαβε 756 ψήφους 23,86 % και 3 έδρες.

# Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Ίππος (συνιστώσες του Σύριζα και νέες συνεργασίες) έλαβε 689 ψήφους 21,75% και έβγαλε 3 έδρες.

# Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία (πρώην παράταξη Σόμπολου) έλαβε 561 ψήφους 17,71% και έβγαλε 2 έδρες.

# Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έλαβε 321 ψήφους 10,13% και έβγαλε μία έδρα.

# Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι έλαβε 289 ψήφους 9,12% και έβγαλε μία έδρα.

# Δημοσιογραφική Συνεργασία (ΚΚΕ) έλαβε 264 ψήφους 8,33% και έβγαλε μία έδρα.

# Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι) έλαβε 250 ψήφους 7,89%

H Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) άντεξε στο σχέδιο αποσταθεροποίησης, παρά την πόλωση των δυο αντιπάλων ψηφοδελτίων του κυβερνητικού συνασπισμού και όσα μεθοδεύτηκαν σε αυτά. Κάτι που σημειώθηκε και για το στο ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης, με κατευθυνόμενες ψήφους, και άλλες αθέμιτες πρακτικές κυρίως από συγκεκριμένα διευθυντικά στελέχη και ημετέρους τους, συγκεκριμένων εφημερίδων και καναλιών.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο , που έκλεισαν οι κάλπες και αφού η εργοδοσία

είχε «σπρώξει» δικούς της στην πλειοψηφία στη «Ναυτεμπορική» ανακοινώθηκαν

«νέες μειώσεις μισθών 20-60% και όσοι δεν συμφωνούν απολύονται» την άλλη εβδομάδα έχει σειρά το «Κέρδος» και έρχεται καινούργιο τσουνάμι σε άλλα τρία συγκροτήματα.

(Από την Γραμματεία της ΚΕΔ) I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ