2013-06-20 14:53:03
Φωτογραφία για Εικοσιενάχρονος σε κώμα και οκτώ στο νοσοκομείο από υγρό άζωτο σε πισίνα [video]
Σε κώμα έπεσε ένας 21χρονος άνδρας και άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο όταν οι διοργανωτές του διήμερου πάρτι, στο οποίο παρευρίσκονταν, έριξαν υγρό άζωτο στην πισίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, το πάρτι διοργανώθηκε στην πόλη Λεόν στο κρατίδιο Γκουαναχουάτο στο Μεξικό από την γερμανική εταιρεία αναψυκτικών και ποτών Jagermeister.

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων και τα βίντεο, οι διοργανωτές προσπάθησαν να δημιουργήσουν «ατμόσφαιρα» αδειάζοντας στην πισίνα τέσσερις κουβάδες με υγρό άζωτο.

Όταν ήλθε σε επαφή με το νερό η χημική ουσία αντέδρασε με το χλώριο δημιουργώντας ένα τοξικό σύννεφο που προκάλεσε ασφυξία σε όσους βρίσκονταν στην πισίνα.

Οι καλεσμένοι που βρίσκονταν έξω από την πισίνα κατάλαβαν ότι όσοι ήταν στο νερό σταδιακά λιποθυμούσαν και γρήγορα ζήτησαν βοήθεια.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο με καρδιαγγειακά νοσήματα. Ένας 21χρονος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι μια 18χρονη στο Λάνκαστερ της Αγγλίας υπεβλήθη πέρυσι σε αφαίρεση στομάχου μετά την κατανάλωση αλκοόλ με υγρό άζωτο.
econews Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ